Fight Channel World i FFC od iduće godine u SAD-u

Foto: Fightsite

HRVATSKI brandovi Fight Channel World i Final Fight Championship (FFC), kao dio Fight Channel Grupe, sklopili su strateško partnerstvo s američkom producentskom kompanijom Hoplite Entertainment iz Los Angelesa u svrhu poslovnog širenja na tržište SAD-a.

Kao što je već najavio vlasnik Fight Channela i predsjednik FFC-a, Orsat Zovko, njegova kompanija nastavlja sa širenjem na nova tržišta izvan europskih okvira. Prirodan je to tijek zbivanja nakon što je satelitelitski i kablovski sportski kanal s borilačkom tematikom, Fight Channel, u manje od četiri godine od pokretanja ostvario velik uspjeh na regionalnom tržištu bivše Jugoslavije te je prisutan na svim najvažnijim TV platformama.

Krajem 2014. pokrenuta je i svjetska verzija istog kanala, Fight Channel World, za koji su od starta zanimanje izrazile mnoge poznate svjetske satelitske i kablovske TV platforme. U kratkom razdoblju Fight Channel World se uspješno pozicionirao na vrlo kompetitivnom svjetskom tržištu. Uz Fight Channel paralelno se jednakom brzinom probijala i borilačka promocija Final Fight Championship (FFC) koja je jedinstvenim pristupom kombinacije slobodne borbe, kick boksinga i vrhunske produkcije vrlo brzo skrenula pažnju javnosti na sebe. Dva branda, Fight Channel World i Final Fight Championship, će uz svog novog partnera Hoplite Entertainment, od 2016. godine biti prisutni na američkom tržištu. Tvrtka Hoplite Entertainment će pružati punu podršku u produkcijskom smislu svakoj FFC priredbi koji Fight Channel World tijekom 2016. planira održati u SAD-u. Uz bivše UFC, PRIDE i Glory borce koji su potpisali ugovore sa FFC-om, obožavatelji će nastaviti uživati u jedinstvenom i uzbudljivom formatu ovog natjecanja. Zahvaljujući konstantnom rastu popularnosti i sve većoj bazi fanova, FFC je od strane Jeromea Pourruta, vlasnika francuskog borilačkog magazina "Top Fight", proglašen najbrže rastućom borilačkom promocijom u Europi.

FFC trenutačno pod ugovorom ima preko stotinu boraca iz raznih dijelova svijeta. Predsjednik Fight Channel Grupe, Orsat Zovko, izrazio je zadovoljstvo zbog sklapanja strateškog partnerstva s kompanijom Hoplite Entertainment.

"Ovo je tek početak mog američkog sna. Uz pomoć svog partnera u Americi, Jona Smitha i mladih lavova iz tvrtke Hoplite Entertainment ne sumnjam da će se ovaj san ostvariti. Mojih dvadeset godina iskustva u produkciji, borilačkom sportu s jedne strane i Jonovi vrhunski rezultati s druge strane su garancija za uspjeh Fight Channel Worlda i Final Fight Championshipa na novom teritoriju", rekao je Zovko.

Povodom dolaska Fight Channel World-a i Final Fight Championshipa na tržište SAD-a, kao i partnerstva s kompanijom Hoplite Entertainment, u četvtak 17. lipnja će biti održana velika "zabava sa crvenim tepihom" u poznatom W Hotelu u Hollywoodu. Očekuje se dolazak preko 200 poznatih holivudskih producenata, glumaca i slavnih ljudi iz svijeta "šubiznisa" i sporta. Hoplite Entertainment je poznata producentska kompanija sa sjedištem u Los Angelesu koja iza sebe ima nominaciju za najslavniju televizijsku nagradu Emmy. Kompanija se bavi produkcijom igranih i dokumentarnih filmova, TV serija, kao i LIVE evenata. Od partnerskih producentskih kompanija valja istaknuti AAA Entertainment iz Južne Afrike i Alcatraz Productions iz Dubaija. Sa snažnim producentskim timom, kompanija je u posljednje dvije godine ostvarila ogroman rast te je sudjelovala u mnogim istaknutim svjetskim projektima.

Pročitajte više