Filip Hrgović nokautom osigurao Olimpijske igre

Foto: WBA

U POSLJEDNJEM kolu ligaškog dijela Svjetske boksačke serije (WSB) Filip Hrgović je novim prekidom izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru dok Hrvoje Sep nije uspio savladati izravnog konkurenta te će morati tražiti novu priliku.
 
Filip Hrgović potvrdio je svoju ovogodišnju dominaciju u WSB-u te je ostvario i sedmu pobjedu. Ovog je puta njegov protivnik Alessio Spahiu izdržao do sredine druge runde kad je nakon nekoliko teških udarac sudac krenuo s brojanjem, a nakon toga i odlučio prekinuti meč jer je bilo jasno u kojem bi smjeru on dalje išao. Hrvatska će tako nakon 2008. i Pekinga ponovo imati predstavnika na Olimpijskom boksačkom turniru. Hrgoviće je u ovoj godini šest od sedam svojih protivnika svladao prekidom i sasvim je jasno da će imati što pokazati sljedeće godine u Rio de Janeiru.
 
Hrvoje Sep nije uspio protiv izravnog konkurenta za plasman na OI Valentina Manfredonije. Obojica su boksača uoči međusobnog meča imala šest pobjeda, a kako je Kubanac La Cruz već ostvario pobjedu bilo je jasno da će uz njega Rio osigurati talijanski ili hrvatski boksač. Imao je Sep, baš kao i Hrgović, i podršku navijača koji su ih došli bodriti u Bergamo, ali nije imao naklonost sudaca. Već je prva runda pokazala u kojem bi smjeru mogao ići meč. Iako je Sep pritiskao i više radio suci su prednost dali Manfredoniji koji je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca (49:46, 48:47, 48:47). Ipak, Sepu treba čestitati na svemu što je pokazao u ovom meču i cijeloj dosadašnjoj sezoni te vjerovati da će na kraju ipak izboriti Olimpijske igre.
 
Astana Arlans je u Bergamu doživjela prvi ovosezonski poraz te je na kraju Italia Thunder slavila s 3:2. Momčad Hrgovića i Sepa je ligaški dio natjecanja nakon 14. kola okončala s omjerom 13-1, ali je već ranije osigurala prvo mjesto i direktan plasman u polufinale.
 
WSB 14. kolo: Italia Thunder vs. Astana Arlans 3:2
 
Gaurav Bidhuri vs. Miras Zhakupov 2:1
Donato Cosenza vs. Roman Cshegrinov 3:0
Adam Nolan vs. Aslanbek Shymbergenov 0:3
Valentino Manfredonio vs Hrvoje Sep 3:0
Alessio Spahiu vs. Filip Hrgović TKO (R2 1:30)
 

Pročitajte više