Filip Ivić - tajno oružje Slavka Goluže

Foto: Jozo Čabraja/HRS

FILIP IVIĆ nije novo ime na hrvatskom rukometnom nebu. Svi koji su ove sezone pratili PPD Zagreb znaju da je ovaj mladi vratar imao veliku ulogu u rušenju europskih divova, PSG-a i Kiela. Ivića su zapamtili Hansen, Narcisse i ostali bombarderi koje je ove sezone u Ligi prvaka uspio ukrotiti.

Nakon njegovih 19 obrana protiv Irana na društvenim mrežama počelo je kružiti pitanje adresirano na Slavka Golužu - "zašto ti ovaj mali nije prvi golman?". Međutim, Iviću se ne nigdje žuri. Teško da ćete pronaći skromnijeg mladog sportaša.

"Iskoristio sam priliku koju sam dobio. Naravno, bilo je grešaka i nadam se da će ih biti manje. Dobro je što se Mirko uspio odmoriti. Protiv Makedonije ga očekuje teška utakmica", rekao je Ivić i nadodao:

"Dobru formu mogu zahvaliti klubu u kojem branim Ligu prvaka. Imam samopouzdanja, zahvalan sam svima koji su mi dali da branim".

Matošević i Kelentrić na zadatku



O karijeri perspektivnog golmana brinu dvije vratarske legende - Mario Kelentrić i Valter Matošević.

"Radim već tri godine s Kelentrićem, konstantno se čujemo i imamo samo riječi hvale za njega. Prošle godine sam počeo raditi s Matoševićem u reprezentaciji, ima dosta sličnih stvari, ali i nekih različitih na kojima radimo. Oni su vrhunski golmani koji mi prenose svoje znanje. Imamo samo riječi hvale za obojicu", rekao je Ivić, koji je oduvijek bio s obje noge čvrsto na zemlji.

"Svaki sportaš treba biti skroman. Nema smisla da se dižemo u nebesa. Kad se dođe do trona onda se možeš malo opustiti. Recimo, ako sam sada dobro branio, a sljedeću loše ja nemam ništa od toga. Meni je svaka utakmica novo dokazivanje", kaže 22-godišnji Ivić, kojem je ovo drugo veliko natjecanje s hrvatskom reprezentacijom. Debitirao je u Španjolskoj 2013. godine, a u Kataru bi mogao (i trebao) imati nešto veću ulogu.

"Mi koji dobijemo šansu moramo je odigrati kao da nam je svaka utakmica protiv Francuza. To je jedini put do zlata", za kraj će mladi vratar.

 

 

Pročitajte više