Final Four Eurolige na Indexu: Petorica Hrvata love europsku titulu

Foto: Euroleague

OVOG vikenda u Milanu se održava Final Four najboljeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi. Euroligaško natjecanje ove sezone bilo je iznimno uzbudljivo, a završni turnir izborili su Barcelona, CSKA, Maccabi i Real Madrid. Hrvatska ima čak petoricu predstavnika na završnom turniru...

> Uoči polufinala Eurolige Tomić pokupio novu nagradu

Nakon što je prošle sezone napravljena „mala  greška“ te je F4 završio u nogometnom Londonu, Euroliga je ove godine odlučila završni turnir održati u talijanskoj prijestolnici mode koja ima veliku košarkašku tradiciju. Tako bi za razliku od Londona, mogli očekivati rasprodan milanski Forum, usprkos činjenici da je domaći klub Emporio Armani ispao korak do cilja, u četvrtfinalu.
U prvoj utakmici polufinala koje se igra u petak sastat će se CSKA i Maccabi, dok će druga utakmica ponuditi finale prije finala, košarkaški el classico između Barcelone i Real Madrida s početkom u 21 sat.
 
CSKA slovi kao favorit protiv Maccabija, ali s obzirom na to kako Moskovljani igraju u zadnje vrijeme (gube 0-2 u playoffu VTB lige od Lokomotiv Kubana) te s obzirom na odličan posao koji radi David Blatt s najjeftinijom ekipom Final Foura, prolaz izraleskog kluba u finale ne bi trebao biti preveliko iznenađenje.

 
Barcelona i Real su pokazali uvjerljivo najviše od svih ekipa u ovogodišnjoj Euroligi te taj sraz s pravom nosi epitet finala prije finala. Barca je prije pet dana na domaćem terenu u sklopu ACB lige dobila kraljevski klub, a u Milanu će tražiti osvetu za prošlogodišnji poraz u polufinalu.

Hrvatska će imati čak pet predstavnika na Final Fouru: Ante Tomić (Barcelona), Mario Hezonja (Barcelona), Andrija Žižić (Maccabi), Nikola Vujčić (Maccabi, team manager) i naturalizirani Dontaye Draper (Real Madrid).
 
Index.hr će vas izvještavati s lica mjesta u Milanu.
 

Pročitajte više