Finale prije finala: Olimpijski protiv svjetskih prvaka

Foto: EHF

JOŠ jedan sudar divova vidjet ćemo na Europskom prvenstvu u Danskoj prije finala. Večeras od 18:30 sati za finale se bore olimpijski prvaci Francuzi i svjetski prvaci Španjolci.

Pred veliki derbi, ipak nema teških riječi. Samo uzajamno poštovanje i istinsko sportsko rivalstvo.

"Španjolska je velika momčad s briljantnim igračima na svakoj poziciji. Veliki su konkurenti, svjetski prvaci, to sve govori", rekao je Francuz iz Mostara Igor Anić.

Pomirljivim tonovima uzvratili su iz drugog tabora.

"Francuska je napredovala konstantno kroz ovaj turnir. Ma, oni su svjetska klasa, svi njihovi igrači su vrhunski majstori na svojim pozicijama. Bit će ih teško pobijediti", priznao je španjolski trener Manuel Cadenas.

"Francuzi su favoriti, šanse su nam 40:60, malo su jači od nas. Obrana će biti ključ. Ako se uspijemo obraniti, imamo šanse", rekao je španjolski napadač Joan Canellas. 

Nikada prije se ove momčadi nisu srele u polufinalu Eura, u kojem su Francuzi igrali četiri, a Španjolci pet puta.  Igrali su zato finale 2006. u kojem je Francuska uzela svoj prvi europski naslov pobjedom 31:23. Španjolska je dosad izgubila sva tri finala u kojima je nastupila.

Pročitajte više