"Finale" u četvrtfinalu Kupa kralja: Simeone napada Barcu bez Mandže

Foto: Index Grafika

ATLETICO MADRID i Barcelona od 21 sat na Vicente Calderonu igraju uzvratni susret četvrtfinala španjolskog Kupa kralja, nakon što je u prvom susretu prije tjedan dana Barca pogotkom Messija slavila s 1:0.
 
>Sretna i spretna pobjeda Barce nad Atleticom
 

 
Rakitić od početka, Mandžo na klupi
 
Mnogi uz ovaj susret povezuju frazu "finale prije finala", kako je Real Madrid eliminiran od strane Atletica u prethodnoj fazi, pobjednik ovog para ujedno postaje glavni favorit za osvajanje ovog natjecanja.
 
Prošle srijede Rakitić je krenuo od prve minute, a Mandžukić je dobio priliku u nastavku, dok prema zadnjim informacijama španjolskih medija ovaj put bi se mogla ponoviti takva situacija. Torres će dobiti prednost pred Mandžukićem, a Rakitić bi ipak mogao u vatru prije Xavija, mada su jučer stizale drugačije informacije.
 
Enrique demantira da je Barca favorit
 
Enrique je ujedno demantirao napise da je riječ o ozljedi hrvatskog veznjaka, a susret je najavio ovako: "Pred nama je teških 90 minuta, ali vjerujem u ove igrače i u ovu momčad. Također, ne želim da se ovaj ogled smatra prijelomnim u sezoni, ponašajmo se prema njemu kao da je ono što i jest, odnosno četvrtfinale Kupa."
 
"No, ne smijemo misliti da smo favoriti, bila bi to velika pogreška" istaknuo je Enrique, a Messi je putem Facebooka poslao poruku navijačima: "Jedva čekam zaigrati u Madridu, dat ćemo sve od sebe da dođemo do polufinala."
 
Simeone se nada novoj čudesnoj večeri
 
Naravno, s Calderona dolaze također optimistične najave, Simeone kao veliki borac niti ne pomišlja na ispadanje: "Oni imaju prednost, ali mi od prve minute krećemo u juriš po pobjedu. Ne plašimo se ničega."
 
"Jasno je da nas očekuje neizvjesnost do kraja, ali u našoj domaćinskoj atmosferi smatram da je sve moguće", nastavio je i zaključio: "Očekujem još jednu čarobnu večer na našem stadionu." 
Domaći aduti su prije svega sjajni Griezmann, koji je ponovno u odličnoj formi, te Fernando Torres. Miljenik navijača Rojiblancosa preporodio se po povratku u Madrid, na Bernabeuu je s dva gola izbacio Real, a sad se od njega očekuje nova velika izvedba.
 
Na Calderonu srahuju od Messija
 
Kod Barcelone je, pak, u posljednjih par tjedana konačno proigrao ofenzivni trojac, pogotovo su sjajni Neymar i Messi, a Argentincu je Atletico ionako "mušterija". Srušio ih je i u prvom susretu, a to mu je bio 22. gol ovom madridskom klubu u karijeri.
 
Velika bitka i zanimljivih 90 minuta je pred nama, a moguće je da ova srijedi zaista nosi i odluku o pobjedniku Kupa kralja za ovu sezonu.
 

Pročitajte više