Finska i Austrija u borbi za Brazil: Reus, Lewandowski, Balotelli i van Persie dvostruki strijelci

Foto: AFP

KVALIFIKACIJE za Svjetsko prvenstvo vratile su uzbuđenje na europske nogometne travnjake.

> Englezi iz Podgorice praznih ruku, Crna Gora i dalje na vrhu!

> "Furija" pobjedom u Parizu preuzela vrh skupine!

> Hazard presudio Makedoniji, Đuričić pobijedio Škotsku na "užasnom terenu" u Novom Sadu
 
U skupini F Portugal je teškom mukom svladao Azerbajdžan. Oba su gola u drugom poluvremenu, nakon što je u 55. minuti isključen Raul Alijev. Osam minuta kasnije gosti su poveli preko Brune Alvesa, dok je konačnih 2:0 postavio Hugo Almeida.
 


Izrael je nakon remija s Portugalcima, ostvario novi zapažen rezultat s 2:0 slavivši kod Sjeverne Irske. Golove su postigli Rafaelov i Basat. Rusija je prva s 12 bodova i dvije utakmice manje. Izrael je drugi s 11 bodova, a isti broj ima ima trećeplasirani Portugal.

Austrija prva do Njemačke

Njemačka je porazila Kazahstan s 4:1 uz dva pogotka Marca Reusa koji se tako popeo na ljestici strijelaca do trećeg mjesta. Zabio je u 23. i 90. minuti, a nakon drugog gola ispraćen je s terena uz aplauz. Gotze je zabio drugi gol u 27. minuti, a Gundogan na Özilovu asistenciju treći u 31. minuti. Schmidtgal je u 46. zabio počasni gol za goste.
 

Dvostruki strijelac bio je Robert Lewandowski u pobjedi Poljske nad San Marinom 5:0. I John Walters zabio je dva gola, ali Irska je ostala bez pobjede protiv Austrije koja je sa 2:2 izborila bod i drugo mjesto na ljestvici.

Nijemci predvode skupinu C sa 16 bodova. Austrija, Švedska i Irska imaju po osam. Kazahstan samo jedan, a Farski otoci nula.

Turci u Istanbulu propustili posljednji vlak za Brazil

U skupini D, Estonija je na domaćem travnjaku s 2:0 svladala Andoru. Golove su zabili Henry Anier i Joel Lindpere, koji su donijeli Estoncima tek drugu pobjedu.

Turska je pak u Istanbulu remizirala s Mađarskom, tako se gotovo oprostivši od Brazila. Poveli su domaćini u 63. minuti preko Buraka Yilmaza, a konačni rezultat postavio je Bode samo osam minuta kasnije. Nakon šest utakmica Turska se nalazi na trećem mjestu sa sedam bodova, četiri manje od drugoplasirane Mađarske.

Nizozemska je pak s lakoćom riješila Rumunje, 4:0. Dva gola zabio je Robin van Persie, a još su se upisali van der Vaart i Lens. Nizozemska ima maksimalnih 18 bodova.

Balotelli s dva gola riješio Maltu

Češka je nakon domaćeg poraza od Danske s lakoćom slavila u Armeniji. Bilo je 3:0, a golove su zabili Vydra u 47. i 81. te Kolar u 94. minuti. Danska je pak u Kopenhagenu remizirala s Bugarskom 1:1. Poveli su gosti u 51. minuti preko Manoleva, a konačni rezultat postavio je u 63. minuti Daniel Agger.

Italija je pak golovima Balotellija s lakoćom slavila na Malti. Mario Balotelli je zabio golove u 8. i 45. minuti. Italija je prva s 13 bodova i utakmicom manje, Bugarska je druga s 10, Češka treća s osam, a Danska četvrta s šest.
 

SVI REZULTATI 

Pročitajte više