Francuska i Kanada u finalu za OI

Foto: Getty Images / Guliver Image

U FINALU kvalifikacijskog turnira košarkaša za odlazak na Olimpijske igre koji se održava u Manili igrat će reprezentacije Kanade i Francuske, Kanađani su u subotnjem polufinalu nadigrali Novozelanđane sa 78-72 (42-42), dok su Francuzi bili bolji od Turaka sa 75-63 (37-30).  

Kanadu su do pobjede protiv Novog Zelanda predvodili Cory Joseph sa 23 koša i Tristan Thompson sa 13 ubačaja i 10 skokova, dok su kod Novog Zelanda najbolji bili Corey Webster sa 21 poenom i Tai Jack Webster sa 15 pogodaka i 10 skokova.

Francusku su nadomak plasmana u Rio odveli Thomas Heurtel sa 17 koševa i Nando De Colo sa 13 ubačaja, dok je Omer Asik sa 19 pogodaka bio prvo ime u sastavu Turske.

Kanada i Francuska sučelit će se u nedjelju u 15 sati, a pobjednik će biti posljednji, 12. sudionik olimpijskog turnira. U subotu će se od 21 sat za po jedno mjesto boriti Italija i Hrvatska u Torinu, te Srbija i Portoriko u Beogradu.

Još ranije su nastup u Riju osigurali Brazil, SAD, Španjolska, Litva, Kina, Argentina, Venezuela, Nigerija i Australija.

Pročitajte više