GOTOVO JE Pjaca potvrdio: Odlazim iz Dinama!

Foto: Hina

MARKO PJACA potvrdio je da odlazi iz Dinama! Vijest je potvrdio sam nogometaš koji će postati najskuplji Dinamovac u povijesti. Očekuje se da hrvatski prvak dobije između 20 i 25 milijuna eura, a Pjaca bi u Torinu trebao zarađivati oko dva milijuna eura po sezoni.

"Sutra je moja posljednja utakmica za Dinamo", rekao je Pjaca dan uoči okršaja Dinama i Vardara na Maksimiru.

Iako nije naveo o kojem je klubu riječ, Index doznaje da je sve spremno za liječnički pregled i predstavljanje u četvrtak u Torinu gdje bi se trebao pridružiti Mariju Mandžukiću i nositi dres Juventusa. Talijanski prvak transfer može potvrditi tek kada ugovor deponira u savezu, a Pjaca bi trebao potpisati ugovor nakon obavljenog liječničkog pregleda.

"Ovo je moj klub za koji navijam otkako sam se rodio, proveo sam puno lijepih trenutaka ovdje. Zahvalan sam Dinamu na svemu, sretan sam jer me čekaju novi iskoraci u karijeri, ali sam tužan jer odlazim iz kluba za koji navijam. Bilo mi je prekrasno na Maksimiru."

Zamjena za Cuardada koji se vraća u Chelsea

Apenini su poludjeli za reprezentativcem Hrvatske. Talijanski novinari ga ističu kao zamjenu za desno krilo Cuardada koji se nakon fiksne jednogodišnje posudbe vraća u Chelsea. Iako može odraditi tu ulogu, kao i onu drugog napadača, Pjaca je prije svega lijevo krilo gdje će tražiti svoju minutažu, i to vjerojatno kada Juventus bude lovio rezultat u ofenzivnijoj varijanti, s krilom umjesto napadačkog beka. Talijanski analitičari u Allegrijevih 3-5-2 Pjacu vide samo kao zamjenu za Mandžukića, uz Dybalu u vrhu napada.

Sa Savice do Torina

Pjaca, koji vuče korijene iz Zagorja, sa Savice je s osam godina upisao nogometnu školu u NK Zet, a 2004. postao član Dinama, sve do 2009. kada se vratio na Savicu. Uslijedili je prelazak u Lokomotivu, za koju je u dvije godine, od 2012. do 2014, postigao devet golova u 49 utakmica, ali je igrom prosto oduševljavao i pokazao svoj talent. Na ljeto 2014. vratio se u Dinamo, koji ga je sestrinskom klubu platio milijun eura.

Skromni Marko, koji cijelu plaću daje roditeljima, a oni njemu džeparac kada izlazi van, briljirao je u Dinamu, gdje je prošle sezone pobijedio i tešku ozljedu te spreman stigao na Europsko prvenstvo. Za zagrebačku momčad do sada je zabio 19 golova u 60 utakmica, a svojih pet minuta dočekao je u pobjedi nad Španjolskom na Europskom prvenstvu te protiv Portugala, kada je u nekoliko minuta napravio više nego gotovo cijela momčad.

 

Pročitajte više