Gana svladala Mali na Kupu nacija

NOGOMETAŠI Gane su odličnom predstavom slavili u drugoj utakmici 2. kola skupine D protiv Malija s 2:0, čime su došli na milimetar od plasmana u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

"Crne zvijezde" su u gabonskom (suorganizator uz Ekvitorijalnu Gvineju) gradu Francevilleu s dva pogotka u nastavku slomili otpor upornih Malijaca. "Odbjegli" Asamoah Gyan, klupski igrač Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otključao je u 63. minuti dotada začaranu mrežu Malija.

Gyan je savršeno izvedenim slobodnim udarcem s nekih 30-ak metara pogodio lijevi gornji kut malijskog vratara Soumaila Diakitea za vodstvo Gane 1:0.

Gyan je 13 minuta kasnije bio u ulozi asistenta Andreu Ayewu. Najbolji igrač reprezentacije petom je s desne strane uposlio napadača francuskog Marseillea koji nakon toga solo akcijom zabija u bliži kut unatoč bivanja dvojice braniča u njegovoj neposrednoj blizini.

Gana je pobjedom praktički osigurala nastup u četvrtfinalu nakon što je iz dvije utakmice sakupila maksimalnih šest bodova. Mali je ostao na tri, baš kao i Gvineja, te u posljednjem kolu igra protiv posljednjoplasirane Bocvane, a pobjeda bi mu donijela plasman u nokaut-fazu natjecanja.


Afrički kup nacija, 2. kolo, skupina D:

Gvineja - Bocvana 6:1 (Diallo 15, 27, Camara 42, Traore 45+3-11m, Bah 84, Soumah 86 / Selolwane 23-11m)

Gana - Mali 2:0 (Gyan 63, Ayew 76)

Redoslijed: 1. Gana 6, 2. Gvineja 3, 3. Mali 3, 4. Bocvana 0

Pročitajte više