Gavranović raskinuo sa Schalkeom i potpisao za Zurich

MARIO GAVRANOVIĆ nakon dvije sezone sporazumno je raskinuo ugovor sa Schalkeom. Vratio se u Švicarsku i potpisao za Zurich.

Mladi napadač je u transferu vrijednom 1.6 milijuna eura prije dvije sezone iz Xamaxa prešao u Schalke, za kojeg je odigrao samo osam utakmica u Bundesligi i to tijekom prve sezone. Kasnije je posuđen Mainzu no i tamo je igrao samo u pet susreta.

Nakon što je prošao sve mlađe dobne selekcije Švicarske reprezentacije Gavranović se nije poput Mladena Petrića i Ivana Rakitića opredijelio za državu podrijetla, već je upisao dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Švicarske.

Udinese iz Caena doveo srednjeg braniča Heurtauxa

Udinese je dogovorio dvogodišnji ugovor s Thomasom Heurtauxom, 23-godišnjim francuskim srednjim braničem koji je do sada igrao za Caen.

Izuzev posudbe u Cherbourgu u sezoni 2008/09, Heurtaux je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Caenu, koji je minule sezone ispao iz prve francuske lige.

Udinese slaže momčad za sljedeću sezonu u kojoj će igrati u Ligi prvaka. Francuski izvori tvrde da su dva kluba dogovorila odštetu od dva milijuna eura. 

Službeno: Dević iz Metalista u Šahtar

Ukrajinski napadač srpskog porijekla Marko Dević novi je igrač ukrajinskog prvaka Šahtara s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Dević je nakratko napustio trening-kamp ukrajinske reprezentacije u Turskoj kako bi parafirao ugovor s klubom Darija Srne i Eduarda da Silve nakon šest godina provedenih u Metalistu iz Harkiva.

Visina odštete i financijski detalji ovog ugovora zasad nisu poznati.

Rođeni Beograđanin u Ukrajinu je stigao 2005. godine, potpisavši za Volin iz Lucka. Već sljedeće je godine potpisao za Metalist za koji je zabio 64 gola u 148 odigranih ligaških susreta. Za ukrajinsku reprezentaciju zabio je u 18 dosadašnjih nastupa dva gola.

Pročitajte više