Generalna proba za Šahter uspjela: Caktaš i Maglica "spasili" Tudora

Foto: Hina

HAJDUK je u trećem kolu hrvatske nogometne lige golovima Mije Caktaša iz 43. i Antona Maglice iz 77. minute svladao Slaven Belupo i tako Bijelima donio prijeko potrebni mir uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Europa lige protiv Šahtera. Ova pobjeda vrlo je važna i za stratega Igora Tudora, kojem mač već neko vrijeme opasno visi nad glavnom. O imenu njegova potencijalnog nasljednika u kuloarima se već ozbiljno raspravlja.

Tudorova mobilizacija dala rezultat

Nakon upečatljivog poraza u Kazahstanu i velike medijske prašine o teškom stanju u Hajduku, Tudor je mobilizirao sve igrače pa su dan uoči dvoboja sa Slaven Belupom trenirali i oni koji su zbog ozljede bili van stroja. Rezultiralo je to s tri promjene u udarnoj momčadi. Umjesto Stipice na gol je stao Kalinić, Vršajević se vratio na desni bok, a Vasilj zamijenio katastrofalnog Jozinovića na lijevoj strani.

Briljantni povratak Vršajevića

Treba priznati da je to puno bolje izgledalo no posljednje tri utakmice, a činjenica je kako Hajduk s Maglicom i Vršajevićem i bez njih nije ista momčad. Posebno je oduševio bh reprezentativac koji je radio dar-mar po lijevoj strani obrane Farmaceuta. Uz to što je asistirao za vodeći gol, namjestio je još najmanje tri čiste gol šanse, koje nažalost po domaće navijače nisu iskoristili Maglica, Caktaš i Vlašić.

Generalna proba za Šahter uspjela: Bijeli ovo moraju ponoviti u četvrtak


Prije no što se vratimo događanjima na poljudskom travnjaku, valja reći kako splitska publika i dalje daje maksimalnu podršku mladim Tudorovim pulenima. Unatoč vrlo skromnim rezultatima na otvaranju sezone, dvoboj sa Slaven Belupom došlo je pogledati gotovo deset tisuća ljudi. Nakon ove uvjerljive pobjede, identične onoj koja bi Bijele odvela u play-off EL, realno je očekivati kako će u četvrtak biti najmanje 25 tisuća.

Caktaš golom skinuo teret s leđa Hajdukovaca

Što se tiče susreta protiv Slaven Belupa, domaćini igrači nasrnuli su prema golu Picaka od prve minute, a već u četvrtoj minuti upisali smo čistu gol priliku. Maglica je prošao po desnoj strani, zavrnuo na prvu vratnicu gdje je Gotal s pet metara promašio loptu. Samo minutu kasnije Vršajević je probio desni bok, ubacio na pet metara, a Caktaš neometan traljavo glavom pucao u vratara Picaka.

Avdija ubacivao lopte s krila kao na tekućoj vrpci

Najbolju priliku gosti su imali u 15. minuti kada je nakon lijepe kontre Koprivničanaca Ozobić tukao s ruba kaznenog prostora. Kalinić je mogao samo pogledom ispratiti loptu koja je prohujala tik pored vratnice. Do kraja poluvremena uslijedio je pravi šou Avdije Vršajevića, koji je kao po tekućoj vrpci ubacivao kvalitetne lopte s krila. U 34. iz jedne takve situacije Vlašić je s pet metara glavom pucao poviše gola.

Maglica potvrdio kvalitetnu predstavu Bijelih

Na isti način Bijeli su poveli dvije minute prije kraja. Vršajević se sjurio se po desnoj strani, centrirao u sredinu gdje je Caktaš u padu matirao Picaka. Bilo je to sve u prvom poluvremenu, a na identičan način Bijeli su otvorili i nastavak. S vremenom su se Hajdukovci nesvjesno povukli, ali strepnje o eventualnom izjednačenju prekinula je sjajna akcija Milića, čiji je ubačaj Maglica ugurao u gol.

Pročitajte više