Godinu dana bez rukometne legende Iztoka Puca

ZAGREBAČKA Arena 22. listopada bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Da, Barcelona je igrala taj dan u Zagrebu, ali navijači nisu kupili kartu samo zato što su htjeli gledali najbolje rukometaše današnjice, već su se okupili kako bi odali počast rukometnom velemajstoru, čovjeku koji je zadužio hrvatski i slovenski rukomet - Iztoku Pucu.


Prije točno godinu dana, 20. listopada 2011. godine, preminuo je Iztok Puc. Tog nas je dana napustio jedan od najvećih rukometaša s ovih prostora, ali i šire. Ljubitelji rukometa okupili su se dva dana nakon te tužne vijesti te su gromoglasnim petominutnim aplauzom ispratili gospodina koji je u pravom smislu riječi bio rukometni genije.

Igrao je za tri reprezentacije i svugdje bio omiljen

Puc je u karijeri igrao za čak tri reprezentacije: jugoslavensku, hrvatsku i slovensku. U dresu Jugoslavije 1988. godine  osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Seulu, da bi se osam godina kasnije na OI u Atlanti okitio zlatom u dresu Hrvatske.


Osvojio je također broncu na EP-u u Portugalu te srebro na SP-u 1995. godine na Islandu. 2000. godine Puc je napokon zaigrao za Sloveniju, a nastupio je na OI u Sydneyu, gdje je Slovenija osvojila osmo mjesto.

Iako nije s nama već godinu dana, njegova djela pamtit će se zauvijek.

Pročitajte više