Golgeterska krv nije voda: Messijev prvi rođak je prvi strijelac brazilske lige!

Screenshot: Youtube

MAXI BIANCUCCHI u prvih sedam kola brazilskog prvenstva, za Vitoriu je zabio šest golova
i najzaslužniji je što njegov klub drži drugo mjesto, dva boda iza lidera Coritibe.


Ali ono što je posebno zanimljivo: Njegova majka Marcela Cuccitini, sestra je Celie Marie, majke Lionela Messija! Maxi se, kao i Leo, rodio u argentinskom Rosariju, ali tri godine ranije, 1984.

I dok je njegov bliski i slavni rođak u djetinjstvu prešao u Barcelonu, Biancucchija je nogometni put vodio po cijeloj Latinskoj Americi: San Lorenzo, zatim paragvajski Libertad, a u istoj zemlji igrao je za General Caballero, Tacuary, Fernando de la Mora, Sportivo Luqueno i Olimpiu.

Prvi brazilski klub za koji je igrao bio je Flamengo, nakon čega je "skočio" i do Meksika (Cruz Azul), a sada je odličan u Vitoriji.

"Naravno da me ponekad uspoređuju s Lionelom, ali to me ne opterećuje. On je najbolji na svijetu, a ja sam potpuno drugačiji od njega i nastojim biti prepoznatljiv po svojim dostignućima", kaže Maxi, koji je za razliku od rođaka, dešnjak.

Nakon što je sjajno ušao u prvenstvo, njegov trener Caio Junior otkriva kako je to od njega i očekivao: "Prije nego što je sezona počela, pričao sam s njim i rekao mu da može biti prvi strijelac lige, a on je očigledno u to povjerovao, kao što ja vjerujem da je ovih šest golova tek njegov početak." izjavio je trener Vitorije, nakon što je Messijev rođak zabio dva gola u pobjedi 3:2 nad Sao Paulom.

Osim Biancucchija, Messi ima još dva rođaka koji su nogometaši: Emmanuela (24), koji igravza paragvajsku Olimpiu, nakon što se nije probio u Munchenu 1860 i Gironi, te Bruna (14), juniora Newell'sa.
 

Pročitajte više