Golijada u Ljubljani: Slovenci namučili Engleze, Rooney zabio za pobjedu

Foto: Hina

ENGLESKA je u 6. kolu Skupine E kvalifikacija za Euro 2016. svladala Sloveniju rezultatom 2:3. Momčad Royja Hodgsona i dalje ne zna za poraz u europskim kvalifikacijama. Od šest utakmica, Englezi su upisali šest pobjeda s gol razlikom 18:3. Slovenci su i dalje drugi na tablici s istim brojem bodova kao i Švicarska, koja ima utakmicu manje.

Novaković šokirao Engleze

Igrala se 37. minuta kada je Slovenija zabila za vodstvo protiv favoriziranih Engleza. Phil Jones katastrofalno je izvao aut na protivničkoj polovici. Njegov ubačaj presjekao je Iličić, koji je povukao kontru i u sjajnom loptom u prostor uposlio Milivoja Novakovića. Napadač japanskog Nagoyja nije imao milosti prema Hartu.

Englezi su s golom zaostatka otišli na odmor, a trebalo im je deset minuta minuta drugog poluvremena da utakmicu vrate u egal. Nakon nespretne reakcije slovenske obrane, lopta se odbila do Wilsherea koji je snažnim udarcem s vrha šesnaesterca zabio za 1:1. Zatim je nastupilo primirje koje je trajalo do 73. minute, kada je Wilshere postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

Slovenci su zatim preko Pečnika, koji je nakon ubačaja s lijeve strane bio najviši u kaznenom prostoru Engleske, poništili vodstvo gostujuće reprezentacije. Međutim, radost domaćih navijača trajala je svega tri minute. Slovenska obrana napravila je nevjerojatan propust. Njihovu nepažljivost iskoristio je Rooney koji je u 86. minuti zabio za konačnih 2:1.

Austrija srušila Rusiju, Španjolci bolji od Bjelorusije

Rusija je u skupini G doživjela novi neuspjeh izgubivši kod kuće u Moskvi od Austrije s 1-0, a jedini pogodak postigao je na akrobatski način Marc Janko. Ruskom izborniku Fabiju Capellu prijeti otkaz, dok su Austrijanci već sada najugodnije iznenađenje kvalifikacija jer vode u skupini. Švedska je kod kuće porazila Crnu Goru s 3-1 uz dva pogotka Zlatana Ibrahimovića. U ovoj skupini vodi Austrija s 16 bodova, Švedska je druga s 12 bodova, a Rusija treća s osam.

U skupini C Španjolska je slavila u Minsku protiv Bjelorusije s 1-0, a jedini pogodak zabio je David Silva u 45. minuti. Slovačka je teže od očekivanoga kod kuće dobila Makedonija s 2-1, a za goste je zabio dinamovac Arijan Ademi. Ukrajina je u Kijevu tek u drugom dijelu slomila otpor Luksemburžana (3-0) i ostala u konkurenciji za izravan plasman. U ovoj skupini vodi Slovačka (18) ispred Španjolske (15) i Ukrajine (12).

SLOVENIJA - ENGLESKA 2:3


Rooney Fantastic Shot - Slovenia vs England 14... by FootGermany

 

 

Standings provided by

Pročitajte više