Goluža: Poslali smo Francuze u zasluženu mirovinu! Neka idu s gorčinom!

Foto: A. Čizmić 

PRED kameru su došli zagrljeni, Slavko Goluža i Domagoj Duvnjak, lider Hrvatske koja 25. siječnja u Barceloni igra za finale SP-a. Izbornik je po običaju bio "ratnički" nastrojen, pa je preduhitrio HTV-ovog reportera:

"'Ajde, baš mi je drago da nam i ti čestitaš"

Nije bilo vrijeme ni mjesto, no Golužu je sumnja s kojom je Hrvatska ispraćena na SP, previše grizla. Valjda će gorčina stati, sada kada smo iz borbe za medalje izbacili najdraže rivale. Hrvatska - Francuska, 30:23. 

"Imali smo ogroman motiv, prvenstveno ja. Čestitke, kapa do poda. Igrali smo bez pola ekipe, ali nema veze.... Stigla nam je jedna poruka prije utakmice, to je diglo dečke i toj osobi posvećujem pobjedu, kao i svim ljudima u Hrvatskoj koji su vjerovali u nas", na rubu suza bio je Slavko Goluža.

"Ovakvo srce koji imaju moji dečki... ja ne znam što je to" 

Uoči utakmice primili su vijest da je preminula dugogodišnja tajnica RK Zagreba i za pretpostaviti je da joj je izbornik posvetio ovu veliku večer. 

"Poruka je stigla od dragih ljudi. Idemo dalje, idemo do kraja", Goluža je ostao zatvoren, ali ne do kraja.

 "Moram reći, Francuzi su strašna ekipa. Toliko su nam muka zadali sve ove godine, a sada zasluženo idu u mirovinu. I neka odu s gorčinom, neka smo ih mi poslali tamo! Skidam kapu svojim dečkima"

"Bilo je teško rotirati, borili smo se, bilo je i grešaka, ali i puno dobrih stvari. Ovakvo srce kao što imaju moji dečki... ja ne znam što smo im napravili u ovih pet-šest dana. Ovo je strašno kako se bore" 

"Ne mogu izdvojiti nikoga, skidam kapu svim svojim igračima. Bili smo spremni na sve, ali držali smo planove za sebe. I za njihovu 3-2-1 obranu, i za 6-0. S igračima sam individualno razgovarao, pokazali su što mogu. Pokazat ćemo i Dancima. Malo ćemo proslaviti, ali se i brzo spustiti. Moramo vidjeti što je s ozljedama, čekaju nas opasni Danci" 

> Gotovo je! Hrvatska izliječila francuski kompleks

> Duvnjak: Nisam sam pobijedio Francusku

> Onesta: Nismo se mogli nositi s energijom, čak euforijom, mlade hrvatske momčadi

> Gobac: Ako će suđenje biti pošteno, idemo u finale!

> Kako je Duvnjak poništio Karabatića

> L´eqiupe: Hrvati za kraj jedne epohe

Pročitajte više