Goluža najavio derbi: Francuzi su opasniji nego prije!

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija sa četiri boda u džepu odlazi u Aarhus gdje će u drugom krugu rukometnog Eura igrati protiv Francuske, Poljske i Rusije. Hrvatska drugi dio turnira otvara utakmicom protiv Francuske, a nakon toga na rasporedu su ogledi protiv Rusije i Poljske.

Izbornik Slavko Goluža za početak se osvrnuo na utakmicu protiv Švedske, koju je Hrvatska pobijedila rezultatom 25:24.

"Napravili smo veliku stvar, dobili smo skandinavsku ekipu u Skandinaviji. Sve ide po planu, sada se selimo u drugi grad i okrećemo Francuskoj", rekao je u uvodu Goluža.

"Francuzi su opasniji nego prije"

Francuska je na pripremnom turniru u Norveškoj svladala Hrvatsku rezultatom 29:24, ali još uvijek pamtimo kako su Golužine trupe razbile aktualne olimpijske prvake na Euru u Srbiji 2012. godine. Hrvatska je tada slavila s ogromnih 30:23.

"O njima ne treba trošiti previše riječi. Nastupaju bez dvojice važnih igrača, ali sada su možda i bolji nego što su to prije bili. Francuzi su dosta toga pokazali na ovom prvenstvu, mislim da su šanse podjednake. Sada su opasniji, igraju čvrstu 6-0 obranu koja se pretvara u 2-2 ili 3-3, forsiraju kontru i polukontru", upozorio je izbornik, koji, nadajmo se, može nadmudriti francuskog izbornika Claudea Onestu.

Goluža je otkrio svoj plan kako razbiti agresivnu francusku obranu.


"Mi ćemo se suprotstaviti sa 6-0 obranom, što više igrati na kontre. Bit će dosta ulazaka s dva pivotmena kako bismo njihovu obranu prisilili da igra što pliće. Kažem, šanse su podjednake, želimo ih dobiti tako da s jednom nogom već budemo u polufinalu. Ako ne uspijemo, imamo još dvije utakmice da ispravimo grešku", objasnio je Goluža, koji je za kraj opisao atmosferu u svlačionici.

"Ekipa je s dvije noge na zemlji, dečki su spremni i pripremit ćemo se da što bolje odigramo protiv Francuza".

Gojun: Svjesni smo da nas pobjeda u toj utakmici vodi nadomak polufinala

Sa izbornikom se složio Jakov Gojun, koji je inače član francuskog PSG-a.

"Odmorili smo se, naspavali i spremamo se za Francuze. Ući ćemo maksimalno koncentrirano u tu utakmicu, dat ćemo sve od sebe. Mi znamo sve o njima, oni sve o nama. Mi u prvenstvu igramo jedni protiv drugih, odlučivat će nijanse. Tko se bude više držao svog plana, taj će biti u prednosti. Svjesni smo da nas pobjeda u toj utakmici vodi nadomak polufinala. Dečki su pozitivni, svi jedva čekamo utakmicu", rekao je Gojun.

Podsjećamo, okršaj između Hrvatske i Francuske na rasporedu je u nedjelju od 20:15 sati.

Pročitajte više