Goluža pred revanš s berlinskim "lisicama": "Nemam igračima što zamjeriti, oscilacija će biti"

RUKOMETAŠI CO Zagreba u subotu će ugostiti berlinski Fuchse u 7. kolu Lige prvaka. Zagrebaši su berlinskim 'Lisicama' pružili dobar otpor u ogledu odigranom prošli četvrtak, ali su u samoj završnici 'poklekli' i izgubili 29:27. Trener hrvatskog prvaka Slavko Goluža ističe da su njegovi igrači, unatoč porazu, shvatili da se mogu nositi s renomiranim suparnikom te se nada da će u subotu doći do vrlo važnih bodova.

"Atmosfera je dobra, radna, pobjednička. Međutim, to je jednostavno škola koju moramo platiti i sad je plaćamo rezultatski. Ja ne sumnjam da smo na dobrom putu, igrači rastu iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu i bit će i dalje tih oscilacija, ali treba ih biti što manje. Svaku loptu treba cijeniti, poštivati i ne prodavati, ne bacati je u bunar. Moramo imati puno više strpljenja. Ja nemam nikome snage ništa zamjeriti zbog poraza u Berlinu jer svi daju sve od sebe", istaknuo je trener Zagreba CO.

Uz već svima poznatu Golužinu formulu 'čvrsta obrana i što više laganih pogodaka iz kontre', za bodove će im biti potrebna i dobra napadačka igra.

"Obrana je ono na čemu baziramo našu igru, a u napadu moramo biti strpljivi, ne prodavati lopte što je u ovoj utakmici bilo jako dobro. Nemam ništa dečkima prigovoriti za tu utakmicu. Htjeli su, nisu imali ni sreće, ali to je sport. Život ide dalje", istaknuo je Goluža.

Zagrebaši bi se u slučaju pobjede protiv njemačke momčadi uvelike približili ovosezonskom cilju - plasmanu u TOP 16 Lige prvaka.

"Mene matematika puno ne zanima. Mi svaku utakmicu idemo dati sve od sebe, idemo pobijediti, a već na početku sam rekao da će odlučivati utakmice između nas, Dinama Minsk, Schauffhausena i Szegeda. Trenutno smo u maloj prednosti jer imamo bod iz vana osvojen u Minsku, ali ključne će utakmice biti s Dinamom i Schauffhausenu kod kuće, pa i gostovanje u Szegedu", smatra Goluža.

Subotnja utakmica Zagreba CO i Fuchsea igra se u Areni Zagreb s početkom u 18 sati, a ulaznice će i za ovaj dvoboj biti - besplatne.

Pročitajte više