Goluža prije puta za Herning: Nitko ne želi ovo zlato više od nas!

Foto: Getty Images / Guliver image 
 
JUTRO nakon teške pobjede nad Poljskom, dojam Slavka Goluže nije se promijenio. Uoči puta za Herning i polufinala s nabrijanim domaćinima izbornik Hrvatske poučen nekim iskustvima, uporno stišava euforiju. Time daje do znanja da nije ponovo došao boriti se za treće mjesto.  
 
"Iza nas je teška, ali izuzetno važna utakmica s Poljskom. Rekao sam već prije da treba smanjiti euforiju, ostale su četiri najbolje ekipe ne samo u Europi već i u svijetu, sigurno je da neće biti lako", poručio je, uz analizu Danske: "Dansku izuzetno respektiramo, ne samo zbog njihove snage nego i zbog toga što oni ovdje imaju osmog igrača, publiku."
 
"Imamo i mi svojih aduta, ali neću o tome puno pričati, ono što mogu obećati je da ćemo ostaviti srce na terenu, dati sve od sebe."
 
Hrvatski izbornik svjestan je kako u završnicama velikih natjecanja često nijanse odlučuju o pobjedniku: "Ostale su četiri najjače ekipe, važan će biti i faktor sreće, oni će imati veliku podršku s tribina, ali i naši navijači su uvijek srcem uz nas i to će nam biti dodatna snaga."
 
"Nije tajna da nama u kolekciji nedostaje samo zlato, a isto tako mogu reći da to ne želi nitko više od nas i sve ćemo napraviti da ostanemo na putu prema finalu", optimistična je poruka hrvatskim navijačima uoči susreta koji je na rasporedu u Herningu u petak u 21 sat.
 
U polufinalu će biti važno fizički odgovoriti zahtjevima susreta pa je uoči borbe za medalje najvažnije bilo pružiti igračima što bolji odmor: "Atmosfera je dobra, ozljeda nema, odmah sinoć smo poduzeli sve da napravimo regeneraciju, da se igrači što bolje odmore, danas ćemo imati jedan regeneracijski trening i polako se pripremati za njih."
 
Goluža će osim materijala s ovog prvenstva, na kojem Danska gazi u gotovo svim segmentima igre, ponovo pogledati i polufinalnu utakmicu koju je od Wilbeka izgubio u Španjolskoj. 
 
>>> OPŠIRNIJE: Wilbek je hrvatski neprijatelj broj jedan 

Pročitajte više