Goluža, što si učinio? Lacković: O reprezentaciji ne želim pričati

Foto: Guliver Images/Getty Images

BLAŽENKO LACKOVIĆ nakon deset godina provedenih u Bundesligi, odlazi iz Njemačke. Lacković je ovaj tjedan potpisao za makedonski Vardar, momčad koja je njegov Hamburg, aktualne prvake Europe, izbacila u osmini finala ovogodišnje Lige prvaka. 

"Tu sam proveo najljepše dane klupske karijere, osvojivši sve što se moglo, no klub je upao u financijske probleme i morao sam dalje", rekao je Lacković.

"S druge strane mi je jako drago što idem u klub tako ambiciozan poput Vardara. Klub koji iz godine i godine želi biti bolji i bolji, koji ima ambicije, dovodi renomirane igrače i postaje top destinacija u Europi. Super mi je što ću raditi s jednim jako dobrim trenerom, jednostavno neke stvari su se jako dobro poklopile".

A Hamburg na kraju sezone napušta i najbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak, koji je potpisao za Kiel.

"Imamo malo loše rezultate, što definitivno nije na igračima, to je bio splet okolnosti. Dule je taj koji je u puno utakmica sam povukao momčad kad je bilo najpotrebnije, stoga respekt za njegovu zadnju sezonu u HSV-u i odlazak, po meni, u jedan od najboljih svjetskih klubova. Zaslužio je".

Vardar na hrvatski pogon


I dok će Duvnjak graditi karijeru u Kielu, Lackovića očekuju uzbuđenja u Vardaru, koji do Final Foura Lige prvaka nije došao samo zbog više pogodaka u gostima koje je postigao Flensburg.  No, iako Lacković nastavlja bez Duvnjaka, ni u Skopju neće biti bez Hrvata. Jedan od njih je nadolazeća zvijezda hrvatskog rukometa Igor Karačić .

"Karačić igra fenomenalnu sezonu, sad se preporodio dolaskom trenera Raula Gonzalesa, ima veliku ulogu u momčadi i trener ga je jako nahvalio. Veselim se, ne znam što će biti s Rakovićem. Uglavnom bit će i dolje Hrvata".

"Ne bih o reprezentaciji"

Za kraj Lacković i reprezentacija. Do ovog Eura u Danskoj Lac je bio neizostavni dio hrvatskog rukometnog stroja. No, ove godine pod čudnim okolnostima napustio je reprezentaciju prije Eura, pljuštale su optužbe o njegovoj lošoj spremi i sada je izgleda 'status quo'.

"Ma ništa, prvo se koncentriram na klub i...Nećemo o tome, stvarno ne želim o tome pričati", poručio je zagonetno Lacković.

Pročitajte više