Goluža vjeruje u pobjedu protiv Füchsea: Tražim da se muški potučemo s njima, pa kud puklo da puklo!



RUKOMETAŠI CO Zagreba večeras od 19:30 sati traže nove bodove u Ligi prvaka, a protivnik im je njemački Füchse Berlin. Trener mlade momčadi hrvatskog prvaka Slavko Goluža smatra kako njegovi igrači nemaju što izgubiti u Berlinu.

"Atmosfera u momčadi je dobra zato što dobro treniramo i zato što nam je ovo jedna od lakših utakmica. Zašto to kažem? Pa, kao i u slučaju s Barcelonom mi protiv Berlina nemamo što izgubiti, a možemo puno toga dobiti. Oni su pred svojih 10 tisuća navijača favoriti protiv svakoga, pa tako i protiv nas. Želim da u utakmicu uđemo bez straha i respekta, želim da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo i ukoliko nam se ukaže prilika za bodovima da ih uzmemo. Prema tome, na igračima nema nikakvog tereta i pritiska u smislu rezultata. Ono što od njih tražim je borbenost i zalaganje, da daju sve od sebe, da u Berlinu "skupo prodaju kožu", rekao je Goluža za službenu stranicu Co Zagreba.

"Bit će teško, ali vjerujem u iznenađenje"

Füchse je momčad koja je prošle sezone igrala u Final Fouru Lige prvaka, a ove sezone jedino ih je Barcelona "nakantala" 11 razlike.

"Našu šansu vidim upravo u tome što nemamo pritisak, nemamo imperativ pobjede. Želimo dati sve od sebe, prikazati se na velikoj pozornici u najboljem svijetlu i mislim da nam se tu otvara prilika. Trebamo biti borbeni, čvrsti i pobjedu više htjeti od njih. Očekujem da oni djelomično u mislima budu u Bundesligi i da budu malo opušteniji nego inače, jer dolazi im neiskusna ekipa Zagreba. Upravo nam se tu nudi prilika. Biti će jako teško, ali očekujem da nam se ponudi prilika za iznenađenje koju onda moramo iskoristiti. Ja idem gore s jednim velikim optimizmom i taj optimizam želim prenijeti na igrače. Tražim borbenost od prve do šezdesete minute i tražim da se muški potučemo s njima, pa kud puklo da puklo", rekao je trener Zagreba, čija momčad trenutno na 3. mjestu u skupini A sa skorom od jedne pobjede, dva poraza i jednim remijem.

Kelentrić: Imamo kvalitetu da im se suprotstavimo

Veteran na vratima Zagreba Mario Kelentrić pet je godina proveo u Bundesligi i vrlo dobro zna što ih očekuje protiv kluba čije boje brane Denis Špoljarić i Ivan Ninčević.

"Imaju vruć teren i uvijek imaju punu dvoranu. Očekuje nas težak posao, nismo favoriti, ali imamo kvalitetu da im se suprotstavimo. Jako je bučnu, imaju jednu skupinu navijača, ali jako su korektni, navijaju za svoju momčad. U svakom slučaju, očekuje nas atmosfera koju još ove sezone nismo doživjeli, tako da, bit će teško, ali ja se nadam povoljnom rezultatu", naglasio je Kelentrić.

Pročitajte više