Golužina Hrvatska bez medalje na Europskom prvenstvu!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija ostala je bez medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj. U utakmici za treće mjesto bolja je bila Španjolska s 28:29, a akutalni svjetski prvaci zaustavili su momčad Slavka Goluže u pohodu na četvrtu uzastopnu broncu!

Demotivirana, umorna, rekli bismo razbijena Hrvatska nije imala šanse protiv napaljenih Španjolaca. Obrana 6-0 curila je sa svih strana, Aliloviću ponovno nije išlo i Furija je od 15. minute preuzela vodstvo koje je zadržala do kraja utakmice.

Mogli su se hrvatski rukometaši vratiti u nekoliko navrata. Goluža je u ranoj fazi utakmice, za razliku od polufinala protiv Danske, shvatio kako mora mijenjati golmana, a iskusni 37-godišnji veteran Venio Losert uspio je zaustaviti ubojitog Canellasa, koji je u prvom poluvremenu zabio sedam pogodaka.

Međutim, Losertove obrane nisu pretjerano pomogle, jer čim bi se Hrvatska približila na gol zaostatka krenule su nevjerojatne pogreške. Buntić bi gađao tribine, Duvnjak golmana Sierru, a Čupića i po novom Horvata nije išlo sa sedam metara kada je to trebalo. Najbolji igrač svijeta u 2013., Domagoj Duvnjak, utakmicu je završio sa osam pogodaka, Denis Buntić je nadodao pet komada, dok je Losert imao 10 obrana.

Španjolski vratar Manuel Jose Sierra obranio je 11 lopti, a Joan Canellas postigao je do kraja utakmice osam golova. Odličan je bio i Julen Aguinagalde sa sedam golova.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA   28:29

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više