Gomez: Sve je lakše kad je Neuer na golu

U UTAKMICI drugog kola skupine B Europskog nogometnog prvenstva Njemačka je pobijedila Nizozemsku s 2:1. Mario Gomez, strijelac oba pogotka za pobjedu svoje momčadi, posljednje trenutke utakmice proveo je na klupi. Vrijeme mu je sporo prolazilo...

"Nevjerojatno je kako mi je vrijeme sporo prolazilo u posljednjim minutama. U prvom poluvremenu smo bili fantastični, ali posljednje minute utakmice su bile dramatične jer smo im dozvolili da se vrate u igru", rekao je Gomez, strijelac sva tri gola Njemačke na Euru.
 
Nije propustio priliku da pohvali golmana Manuela Neuera, koji je primio jedan gol na prvenstvu i to od prvog topnika Premier lige Robina van Persieja.
 
"Koliko god mi bilo teško gledati s klupe posljednje minute, sve je lakše kad se sjetim da je na golu Neuer. Igračima je lakše kada znaju da je on na golu, ali opet ja nisam mogao slaviti dok sudac nije označio kraj", zaključio je Gomez.

Joachim Löw, njemački izbornik, smatra da je njegova momčad pobjedom protiv Nizozemske jako blizu plasmana u četvrtfinale.

"S ovom pobjedom mislim da smo otvorili vrata četvrtfinala. Temperature su ekstremne i bilo je teško držati visok tempo igre tijekom cijele utakmice. Igrali smo fantastično u obrani jer smo znali da Nizozemci imaju četiri ili pet opasnih napadača. Dobro smo ih čuvali i nisu imali mnogo ideje što bi napravili s loptom."

"Kad smo vodili 2:0 mislio sam da su Nizozemci iscrpljeni i da ćemo im zabiti treći gol. Međutim, oni su učinili utakmicu uzbudljivom, ali smo više zaslužili pobjedu. Znali smo da Nizozemska nije tako dobra obrani jedan na jedan i na taj način smo postigli dva gola. Prezadovoljan sam jer u skupini smrti nakon dvije utakmice imamo šest bodova."

Robben okolnim putem napustio teren, Van Marwijk se još uvijek nada četvrtfinalu

U 83. minuti kod zamjene igrača u nizozemskoj momčadi Arjen Robben nije izašao s travnjaka na uobičajeni način, već je razočaran zbog odluke izbornika preskočio reklame na suprotnoj strani terena.

"Iako u određenim trenucima nismo igrali dobro, ne treba kriviti momčad. Davali smo sve od sebe do posljednjeg trenutka. Ipak, katkad se čini da organizacija naše igre ne štima. Linije su nam previše udaljene i teško je na taj način osvojiti loptu", rekao je Robben nakon utakmice.

Nizozemski izbornik, Bert van Marwijk, smatra da je Njemačka postigla golove propusta njegove obrane.

"Naravno da smo razočarani. Igrali smo dobro u prvih 20 minuta, igrali smo onako kako smo željeli. Imali smo nekoliko dobrih šansi, a Njemačka je postigla golove iz ničega. Jednostavno je bilo previše prostora za njihove igrače. U drugom poluvremenu smo pokušali ispraviti to i uspjeli smo", rekao je Van Marwijk i dodao da je situacija za njegovu momčad teška, ali da još ništa nije gotovo.

"Šteta što nismo osvojili bar bod. Situacija u skupini je takva da još uvijek imamo priliku proći, a kad postoji i najmanja šansa za to mora se vjerovati. Rekao sam i nogometašima u svlačionici da moraju razmišljati pozitivno pred utakmicu s Portugalom."

Pročitajte više