Gonzaga: Sramim se zbog nokautiranja Cro Copa

BRAZILSKI borac Gabriel Gonzaga, koji je prije pet godina brutalno nokautirao našeg Cro Copa, u jednom intervjuu otkrio je kako mu nije drago zbog načina na koji je pobijedio, dapače, čak da ga je sram zbog toga.

UFC 70 zauvijek će ostati u vrlo lošem sjećanju svim hrvatskim MMA fanovima. Tada su se u glavnom meču večeri na priredbi održanoj 2007. godine u Manchesteru u Engleskoj sučelili Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga, a ishod je bio poražavajuć za našeg borca.

Teško da se netko ne sjeća nokauta koji se dogodio nekoliko sekundi prije kraja prve runde kada je Gonzaga strašnim desnim high kickom uspio nokautirati Cro Copa, a zatim i uputiti još dva-tri udarca u parteru prije nego li ga je sudac odvukao od onesviještenog protivnika.

U jednom intervjuu ovog tjedna Gonzaga je otkrio da se ni sam nije nadao takvom ishodu nakon tog udarca.

"Ta borba mi je vrlo bitna zbog lijepog udarca, koji je istovremeno i nokautirao. Sjećam se da sam tada bio svjestan da će ubrzo kraj runde i pomislio sam: Udarit ću ga najsnažnije što mogu, on će to blokirati, ja ću napraviti dva koraka unatrag i osvojiti nešto bodova kod sudaca. Nije to blokirao i svi ste vidjeli što se dogodilo", rekao je Gonzaga.

No, Brazilac se ipak ne ponosi načinom na koji je svladao Mirka… "Nisam ponosan zbog toga, čak se i sramim. Jednostavno mi se posrećilo što je taj udarac prošao. Mnogi kažu da sam imao sreće i u pravu su. Uvijek sam trenirao da nekoga na taj način nokautiram, ali to se samo nekoliko puta može dogoditi."

Gonzaga je svoj posljednji meč odradio na UFC-u 142 protiv Ednalda Oliviere u siječnju ove godine te je pobijedio zahvaljujući gušenju s leđa u prvoj rundi.

Pročitajte više