Gori od Hrvatske: Engleska ide kući bez pobjede u Brazilu!

Foto: Index

ENGLESKA REPREZENTACIJA u tri utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu nije upisala niti jednu pobjedu i ispala je već u skupini. Nakon poraza od Italije i Urugvaja, s Kostarikom su odigrali 0:0.

Englezi su treći bivši svjetski prvak (uz Italiju i Španjolsku) koji se oprašta već u skupini.

Kostarika je na prvom mjestu sa sedam bodova, Urugvaj je drugi sa šest bodova, Italija ima tri, a Engleska je posljednja s tek jednim bodom u skupini.

Ogled između Kostarike i Engleske bio je jedan od najlošijih u dosadašnjem dijelu prvenstva. Engleski izbornik Roy Hodgson je načinio devet izmjena u odnosu na prve dvije izmjene. 'Gordi Albion' i prije ove utakmice nije imao nikakve izglede za plasman u osminu finala, pa je Hodgson pružio priliku igračima koji do sada nisu igrali ili su imali malu minutažu.

Za razliku od Hodgsona, njegov kolega na suprotnoj strani Jorge Luis Pinto nije previše mijenjao sastav premda su 'Ticosi' osigurali prolaz. Pinto je načinio promjenu u formaciji gurnuvši u igru drugog napadča Randalla Brenesa.

Engleska je na prošlom SP-u 2010. u JAR-u pod Fabijem Capellom ispala u osmini finala, ali samo s jednom pobjedom u četiri utakmice. 

S druge strane Kostarikanci su izjednačili povijesni uspjeh iz 1990. godine.
 

BELO HORIZONTE. Stadion Mineirao - 54.000 gledatelja; Sudac: Djamel Haimoudi (Alžir)

 

Pročitajte više