Gračan nakon poraza: Englezi su bili bolji, nas su koštali izostanci

Foto: Gulliver Image/Getty Images

MOMČAD Nenada Gračana nije uspjela. Nakon poraza 2:1  u Wolverhamptonu, mladi Vatreni su i u Vinkovcima u uzvratnoj utakmici play-offa identičnim rezultatom poraženi od Engleska koja odlazi na EURO u Češku.

>Deset godina bez EP-a: Mlada Hrvatska nastavlja crni niz, Engleska prejaka
 
Treba naglasiti da su gosti bili puno bolji, konkretniji, jači i moćniji te su se sasvim zasluženo plasirali na EP. S tim zaključkom se složio i izbornik Hrvatske Nenad Gračan.
 
''Treba biti iskren i priznati da su Englezi bili večeras bolji. Nama je bilo teško igrati bez nekoliko važnih igrača koji večeras nisu bili tu. Ipak, da je Pašalić zabio ono u drugoj minuti, tko zna kako  bi se utakmica razvila'', rekao je Gračan, koji nije mogao računati na Jedvaja, Kovačića, Vrsaljka i Brozovića, a od 34. minute radi ozljede i Rebića:
 
''Poremetila nas je ozljeda Rebića, morali smo mijenjati način igre. Ipak, dojma sam da smo u obje utakmici bili jako naivni te da smo primili naivne golove''.
 
Za mlade Vatrene večeras je debitirao Alen Halilović, koji je igrao i za A selekciju protiv Azerbejdžana. O njemu je Gračan govorio samo u superlativima.
 
''Bio je među najboljima, pokazao je o kakvom se talentu radi. Bili smo presretni kad smo saznali da će doći igrati za nas'', hvalio je Alena Gračan i dodao je da mu je zapravo najviše nedostajao Mateo Kovačić i njegova uloga u sredini terena.
 
''Imamo previše igrača bez iskustva i bez kontinuiteta nastupa i to je bila velika prednost Engleza. Ipak, ponosan sam na svoje momke jer su pokazali da se mogu nositi i sa jednom takvom momčadi'', za kraj je rekao Gračan.
 
Marko Livaja je zabio sjajan gol koji je Hrvatskoj dao nadu.
 
''Nisam igrao dugo i ovi golovi mi jako puno znače. Mislim da sam se vratio na najbolji način'', rekao je igrač Rubina iz Kazana.
 

Pročitajte više