"Grobar Cibone" najavio: Buduća Lokomotiva živjet će od domaćih igrača

Foto: Hina

"POMOĆI ćemo Ciboni da spustimo loptu na zemlju. U krizno vrijeme treba biti realan, čak i kada je sport u pitanju. Potrošiti milijun i pol eura u Euroligi, a da Cibona bude vreća za napucavanje, taj film nećete gledati", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, glavni i odgovorni za najtrofejniji hrvatski košarkaški klub, na pitanje hoće li pomoći Ciboni da igra u Euroligi.

"Cibona ili Lokomotiva, kako će se sutra zvati, će dobiti novca koliko situacija nalaže i koliko bude kvalitete domaćih igrača. Nećemo živjeti u iluziji. Nismo ni Lakersi ni Portland, mi smo Cibona. Živimo u Zagrebu 2014. godine, kada ljudi teško žive", smatra Bandić te napominje da će Cibona dobiti onoliko novca koliko im bude potrebno da od domaćih igrača stvore košarkaški klub.

"Svaka čast Afroamerikancima, poluprofesionalcima. Svaka čast menadžerima koji su dobro živjeli na prodaji tih igrača Ciboni na tri ili šest mjeseci. Ne treba to Ciboni, ne treba to Zagrebu, a ni Hrvatskoj", nastavio je Bandić koji se ne boji kritika da bi zbog ovog poteza mogao biti proglašen grobarom velikog kluba. Cibone će, kaže, biti i nakon njega, ali trenutačna situacija nalaže oštre rezove.

U jučer objavljenom priopćenju Cibone, kojim su potvrdili odustajanje od Eurolige iako su osvojili regionalni naslov, stajalo je:

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone. Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi".
 

Pročitajte više