"HNS pederi" i zvižduke, Modrićev gol preokrenuo u navijanje


DESETAK tisuća gledatelja privukao je na Maksimir novi početak Kovačeve Hrvatske, što s obzirom na potpuno neatraktivnog protivnika i nevjerojatno visoke cijene ulaznica i nije loša brojka.

Ali, navijanje je u prvom poluvremenu protiv Malte bilo očajno, bolje reći nije ga ni bilo, osim par sporadičnih uzvika podrške sa sjevera i istoka, sve ostalo što je dolazilo s tribina bilo je ili muk, ili uvrede vrhuški HNS-a i vrhovniku Mamiću.

Navijači, ogorčeni visokom cijenom ulaznica i lošom igrom Hrvatske zauzeli su najjeftiniju, južnu tribinu, odakle je njih stotinjak više puta tijekom prvog dijela skandiralo uvrede "HNS pederi" i "Mamiću cigane".

I dok je njihovo "nekonstruktivno" skandiranje ispočetka naišlo na par zvižduka ostalih tribina, kako je prvi dio susreta odmicao, a nemoć Hrvatske bila sve izraženija, tako su se uvredama s juga pridružili i uzvici ostalih tribina, da bi zvižduk suca Bezborodova za kraj poluvremena, označio početak "koncerta zvižduka" s tribina.

Ali, navijačima je potrebno malo da im se raspoloženje potpuno promjeni, točnije jedan Modrićev šut i prolazak te lopte kroz ruke malteškog golmana, jer nakon gola u 46. minuti, krenulo je navijanje sa sjevera, ali ona grupa s juga ne prestaje s uvredama.

Pročitajte više