HNS poručio navijačima: Igrajte PES, a ne FIFU!

IZ HNS-a reagirali su priopćenjem na napise u medijima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Subotnji tekst u kojem se blati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i krovno tijelo hrvatskog nogometa, kojim proslavljeni hrvatski nogometaš predsjedava, dno je novinarstva u Hrvata. Senzacionalizam, žutilo i priče koje nisu dostojne ozbiljnih tiskovina nivo su koji je ispod vrijednosti bilo kakvog ozbiljnog demantija. I ovaj smo put sami sebi postavili pitanje demantirati ili ne? Do sada smo bili protiv toga jer nismo htjeli produbljivati priču i spuštati se na razinu tračeva kojima nas zasipaju. No, sada je dosta! Zatrpani smo lažima od samoga početka. Gotovo svakoga tjedna, nekoliko posljednjih mjeseci, Jutarnji list prijeti novom „aferom“. Zato ćemo laži koje su napisane u tekstu, kojega bi se posramili čak i najgori engleski tabloidi, ipak morati demantirati.

U Jutarnjem se maše otkazima, te novinari, pod pritiskom uprave obavljaju „posebne zadatke“ kako bi zadržali posao i spasili se od, na žalost, neminovne propasti. U takvoj situaciji nikome nije lako i žao nam je ljudi koji su prisiljeni obavljati ovakve prljave poslove. Umjesto packi novinarima, izražavamo žaljenje. S druge strane, HNS je u posljednjih mjesec dana, u ova krizna vremena, zaposlio nove ljude. Otvaraju se nove mogućnosti i kao što kaže Romana Eibl u svom tekstu, štedimo tamo gdje možemo. To je, apsolutno točno, i tu je u pravu, no sve ostalo je laž!

Kako čitatelji ne bi ostali uskraćeni, evo i činjenica u svezi teksta koji je u subotu objavljen.

Šukerov dres HNS ne stoji gotovo ništa jer se radi o sponzorskom ugovoru s dobavljačem, koji je poslovna tajna. Kada ga je dobio, Blatter je rekao da se osjeća privilegiranim što ga ima i ponosimo se činjenicom da možemo darivati takve poklone, koji impresioniraju čak i predsjednika FIFA-e. Na žalost, neki hrvatski novinari već su od velikih sportaša pokušali napraviti tragične likove (Kostelići, Ivanišević, Vlašić...), a sada se i Davora Šukera prikazuje kao narcisoidnog nesposobnjakovića. Stvar bi bila smiješna da nije tragična, jer radi se o ozbiljnim optužbama u kojima se, između ostalog, iznosi da je Davor Šuker osiromašio HNS za milijun kuna.

No, nastavimo redom. Davor Šuker nije vlasnik prostora u koje se jednim dijelom preselio HNS. Točnije, tamo još uvijek nije niti bio. Ukoliko to bude bilo potrebno predočiti ćemo ugovor o najmu. Danas (06.10.) u 11.00h upriličen je službeni posjet novim prostorijama. Gospođica Eibl bi sigurno dodala da je to napravljeno kako bi se Šuker uvjerio u svoj sjajan poslovni potez, odnosno da posjeti prostor kojega je uspio „uvaliti“.

Što se tiče igre „FIFA 2013.“ umjesto spomenute, u kojoj zaista nema hrvatske reprezentacije, možete igrati „Pro Evolution Soccer 2013.“, u kojem imate hrvatsku reprezentaciju. Ne želimo nikoga diskreditirati, ali svi ozbiljni „gameri“ kažu kako je PES daleko kvalitetniji od „FIFA-e 2013.“ Naime, HNS ima ugovor s tvrtkom Konami, koji je neusporedivo izdašniji od onoga kojega je ponudila konkurentska tvrtka zabavnog softwarea, koja proizvodi igru FIFA. Na kraju, ništa manje bitna je i činjenica da je ovaj ugovor potpisan prije više od dvije godine, kada Davor Šuker nije bio predsjednik HNS-a. No, vjerojatno je i za to upravo on kriv.

I to je sve! Na žalost po Jutarnji list i gospođicu Eibl, nema nikakvih intriga, izgubljenih novaca, afera... Hrvatski nogometni savez i njegovi djelatnici rade svoj posao najbolje što znaju. Kao i svi, i mi griješimo i spremni smo, sportski i ljudski, podnijeti kritiku. Na žalost, ovdje to nije bio slučaj. Tekst kojega demantiramo nije bio konstruktivna (ili nekonstruktivna) kritika, već najgore podmetanje u svom najnižem obliku. Pred nama su nove dvije važne kvalifikacijske utakmice i svjesni smo da slijede novi klipovi u kola koja se, na žalost nekih, sigurno kreću prema Brazilu.

Na kraju isprika čitateljima zbog činjenice da i ovaj demanti morate čitati na stranicama Jutarnjeg lista, ali ovaj je tekst jedan od preduvjeta za tužbu, koja će uskoro uslijediti. Dugo nismo reagirali, ali ovo je bila kap koja je prelila čašu.

Pročitajte više