HSV dovodi prvog Engleza nakon Kevina Keegana

MICHAEL MANCIENNE, 23-godišnji engleski branič potekao u Chelseajevoj nogometnoj akademiji, bit će prvo pojačanje koje će u HSV dovesti novi sportski direktor Hamburžana, Danac Frank Arnesen. Tijekom dana dosadašnji bi igrač Wolverhamptona trebao doputovati u Hamburg, proći liječnički pregled i potpisati trogodišnji ili četverogodišnji ugovor.

Arnesen ga jako dobro pozna iz zajedničkih dana u Chelseaju. Mancienne može igrati na mjestu desnog beka i stopera, pa čak i na poziciji zadnjeg veznog igrača. Tehnički je jak i ima dobru kombinatoriku. Premda je bio zvijezda u svim mladim selekcijama Engleske, talent u seniorskom nogometu nije uspio razviti.

Za seniorsku englesku reprezentaciju jedini je put dosad pozvan uoči prijateljskog dvoboja 19. studenog 2008. godine protiv Njemačke u Berlinu. Nije nastupio. Još uvijek je član mlade engleske reprezentacije. Priključit će joj se odmah po potpisivanju ugovora kako bi nastavio pripreme za lipanjsko Europsko prvenstvo mladih reprezentacija u Danskoj.

U HSV-u će Mancienne, proteknu li sve formalnosti u redu, postati prvi Englez nakon legendarnog Kevina Keegana, koji je dres bundesligaškog kluba nosio od 1977. do 1980. godine.

Pročitajte više