HSV neće izgubiti u Wolfsburgu

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

PROŠLE nedjelje je HSV svojim vjernim navijačima priuštio veliku blamažu uz očajnu partiju u kojoj ih je potpuno zasluženo razbio Freiburg. Igra koju su prikazali izabranici trenera Finka je bila slaba da slabija nije mogla biti. Velika većina igrača je dobila ocjene kojih bi se posramio svaki profesionalni igrač Bundeslige. Samo trojica od jedanaestorice su pokazivali znakove života i dobili prolazne ocjene, golman Drobny, Jarolim i Ivo Iličević.

Posljednji neuspjesi HSV-a upalili su crvena svjetla, a zvona za uzbunu ne prestaju davati znakove upozorenja. Momčad koja se nalazi na mjestu playoffa za ostanak u ligi je udaljena svega dva boda. Jedan od najpoznatijih i najstarijih nogometnih klubova u zemlji je u stanju mobilizacije. Do kraja prvenstva nije ostalo puno tako da svaka sljedeća utakmica je od izuzetne važnosti po klub sa sjevera zemlje. HSV je neprekidno prvoligaš još od I Svjetskog rata, a jedini je aktualni Bundesligaš koji od osnivanja 1963. godine nije ispao u niži rang natjecanja. Zbog toga HSV ima nadimak dinosaur Bundeslige.

Ako se mogu tražiti opravdanja za mizernu igru u prošlom kolu, onda se mogu naći u izostancima nekih vrlo bitnih igrača. Peruanac Paolo Guerero je još uvek pod suspenzijom zbog izuzetno glupo zarađenog crvenog kartona. On će faliti i večeras. Kapetan i stup obrane, Westermann je bio out zbog žutih kartona. Standardni lijevi bek Aogo je bio van stroja već treću utakmicu u nizu, a u sastavu nije bilo ni vrlo korisnog veznog igrača Rincona. Ova trojica se danas sasvim sigurno vraćaju u startnu postavu što će biti ogromno pojačanje za HSV. Po najavama, u zadnjoj liniji koja je izgledala jadno protiv Freiburga dolazi do značajnih promjena jer se Rajković i Bruma sele na klupu, a upadaju kapetan Westermann i Aogo na lijevi bok. U vezni red bi trebali uskočiti Rincon i odlični Marcel Jansen kojeg također nije bilo na prošlom meču, a u špicu napada bi Petriću društvo trebao praviti Berg. Iz ekipe zbog slabe igre ispadaju Arslan i Tesche.

Wolfsburg je pod vodstvom Felixa Magatha uzeo 6 bodova iz zadnja dva kola. Prvo su kod kuće dobili Leverkusen, a nakon toga na gostovanju Nurnberg. U obe utakmice su vukovi bili vrlo efikasni jer su na oba meča dali po 3 gola. Proradio je pomalo zaboravljeni Patrik Helmes koji je zacimentirao svoje mjesto u paru sa Mandžukićem. U odnosu na prošlu utakmicu, Wolfsburg će biti jači za omalenog, ali vrlo dobrog Ashkana Dejegaha koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona.

Posebna priča ovog dvoboja je usmjerena na trenera domaćih Felixa Magatha koji je kao igrač ime stekao upravo u HSV-u za koji je nastupao 10 godina (1976-1986), za koji je odigrao 304 utakmice i dao 46 golova. Sa ovim klubm je postigao najveće uspjehe koje je HSV ostvario – osvajanje Kupa europskih prvaka i Kupa pobjednika kupova te tri puta prvenstvo Njemačke! Njegova izjava pred ovu utakmicu: - “ I have spent most of my profesional life at the Hamburg team, so this is a club that always interest me...“. On je bio i trener ove ekipe u periodu od 1995-1997. Ako neko može reći za neki klub da mu je matični i onaj koji će mu uvek biti u srcu, onda to svakako Magath može za HSV.


BetPlace.net preporučuje:

HSV je slabim igrama i rezultatima dospio u opasnu zonu, do kraja prvenstva će odigrati još samo 8 utakmica. U sljedećem kolu HSV ponovo gostuje i to kod davljenika Kaiserslauterna. Od igre iz prošlog kola se teško može gore. Povratak nekolicine bitnih igrača predvođene kapetanom Westermannom bi moralo donijeti pomaka u igri. Iz ove utakmice se traži pozitivan rezultat, a o novom porazu se ne razmišlja iako je Wolfsburg vrlo neugodan protivnik koji je vezao dvije pobjede. Magath dočekuje “svoj“ HSV, ekipu sa kojom je doživio najbolje nogometne trenutke u igračkoj karijeri. Smatramo da HSV nije ekipa koja se kvalitetom, a pogotovo reputacijom treba nalaziti na sadašnjem mjestu na tablici. Sposobni su uzeti nešto iz ove utakmice, a da su dovoljno mobilizirani da poprave dojam iz prošlih utakmica, u to ni malo ne sumnjamo. Večeras ćemo imati duel dvojice hrvatskih reprezentativaca u špicevima napada svojih ekipa, Mario protiv Mladena. HSV je ove godine bolje prolazio na gostovanjima nego kod kuće, u gostima su izgubili samo utakmicu u Gelsenkirchenu. Smatramo da HSV neće izgubiti.

Pročitajte više