Hajduk bez pobjede: Nakon deset godina Zagreb slavio na praznom Poljudu

 Foto: Index, Screenshot, Hina

HAJDUK je u 17. kolu HNL-a na praznom Poljudu izgubio od Zagreba 0:2. Bila je to već treća utakmica zaredom koju je splitski klub odigrao bez gledatelja zbog kazni HNS-a.
 
Medić nakon trijumfa na praznom Poljudu: Prestrašno je igrati bez publike
 
> Tudor: Nema opravdanja za ovakav pristup igrača na današnji dan
 
> Vršajević poručio sucu: Sakrij se u rupu, magarac jedan
 
Očajnu utakmicu, čija je uvertira bio prosvjed Torcide protiv čelnika HNS-a na splitskoj Rivi na kojem se okupilo više od 30 tisuća ljudi, odigrao je Hajduk. "Bijeli" zbog svega što se događalo jednostavno nisu smjeli izgubiti ovu utakmicu protiv prošlosezonskog drugoligaša, ali su uspjeli razočarati navijače.
 
 
 
Medić obećao hrabru igru Zagreba i ispunio obećanje
 
Već od prve minute vidjelo se da Hajduk nema ideju kako slomiti Zagreb, koji se na poljudskom travnjaku postavio hrabro, baš onako kako je najavio predsjednik i trener Medić. "Pjesnici" su prvi zaprijetili preko Stepčića čiji je udarac s 20 metara obranio domaći vratar Kalinić.
 
Poništen čist gol Maglici nakon povratne lopte Kouassija
 
Jedan od najbitnijih trenutaka utakmice dogodio se u 15. minuti kada su suci poništili regularan pogodak Hajduku. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani i povratne lopte Kouassija zabio je Maglica, no suci su pogrešno procijenili da je napadač Hajduka bio u zaleđu. Zbog prigovora je tada isključen trener Hajdukovih vratara Tomić.
 
 
 
Zagreb slomio Hajduk iz kontranapada
 
Zagreb je šokirao Hajduk u drugom poluvremenu nakon što se momčad Igora Tudora otvorila kako bi stigla do tri boda. Najprije je iz kontranapada za vodstvo gostiju zabio Krovinović nakon sjajnog prodora i preciznog udarca s ruba kaznenog prostora, a za potvrdu pobjede zabio je Boban u posljednjim minutama nakon kontranapada. 
 
Kouassi tragičar
 
Tragičar Hajduka je Kouassi koji je pri rezultatu 0:1 u jednom napadu promašio dvije velike prilike. Dva puta je pucao usamljen ispred Livakovića, no vratar Zagreba je briljantnim reakcijama spasio svoj gol.
 
Hajduk je na trećem mjestu s 26 bodova, pet više od petoplasiranog Zagreba.
 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više