Hajduk srušio rekord star 43 godine

Foto: Hina

JUČERAŠNJA pobjeda Hajduka nad Slaven Belupom od 3:0, osim što  je bila rezultatski, a posebice igrom uvjerljiva, na prvi pogled po ničemu nije bila posebna i drugačija od nekih drugih. No ipak, pedantni Hajdukovi kroničari došli su do zanimljivog podatka. Naime, nastavkom niza nepobjedivosti, momčad trenera Igora Tudora od jučer može se pohvaliti da je jedina momčad u čitavoj povijesti Hajduka koja je uspjela kroz 24 prvenstvene utakmice proći sa samo dva poraza. Jučerašnjim trijumfom nad Slavenom oboren je rekord star čak 43 godine, rekord šampionske generacije iz 1971., koja je nakon 16 sušnih godina vratila titulu prvaka bivše države u Split.

Naravno da je apsurdno uspoređivati ta dva dosega jer je snaga tadašnje lige bila neusporedivo jača i kvalitetnija, no ipak, navijače Hajduka mora veseliti činjenica da je ova, sadašnja momčad, prepuna juniora, "detronizirala" kultnu momčad Slavka Luštice koja je nakon 16 godina posta donijela naslov prvaka bivše države u Split. Barem na ovaj način.
Međutim, ovaj rekord neće značiti ništa ako ovi Hajdukovi ''tići'' svoj potencijal i talent na kraju ne budu realizirali na način koji se od njih očekuje. 
 

Pročitajte više