Hajduk traži izuzeće "Mamićeve" Disciplinske komisije i podsjeća na slučaj Neretve

HAJDUKOVA pravna služba vodi bitku protiv Disciplinske komisije HNS-a, ali i Komisije za žalbe. Naime, potraživanja Šibenčana su osporena i postoji mogućnost da "slučaj Rukavina" završi na Visoki trgovački sud u Zagrebu. Međutim, dok slučaj ne dođe na sud, Hajduk odbija isplatiti odštetu Šibeniku, te traži izuzeće Disciplinske komisije HNS-a i Komisije za žalbe. Izgleda kao da Hajduk samo kupuje vrijeme...

Hajduk tražio izuzeće Disciplinske komisije HNS-a

"Ne bih rekao da kupujemo vrijeme jer zapravo koristimo ono što se propisuje prema Disciplinskom pravilniku. Prema tom pravilniku članovi mogu djelovati ako postoji sumnja u nepristranost. To smo i napravili, Hajduk je tražio izuzeće predsjednika i svih članova Komisije za žalbe jer smatramo da postoje sumnje u njihovu nepristranost", u uvodu je za Index izjavio odvjetnik Hajduka Damir Primorac.

"Zatražili smo izuzeće jer je predsjednik Komisije za žalbe donio odluku o suspendiranju Hajduka što on ima pravo, ali sada povodom našeg prigovora isti taj sudac treba ponovno odlučivati i smatramo da tu postoje sumnje u objektivnost i sve prethodne odluke ukazuju kako su stvari već unaprijed riješene", tvrdi Primorac.

Predsjednik Disciplinske komisije Tin Dolički, predsjednik Lokomotive, i jasno da Hajduk tu vidi određenu problematiku. Baš kao i slučajevima kazni koje im HNS-ovi disciplinarci šalju zbog pirotehnike i propusta u organizaciji.

"Koristimo ono što nam Zakon o arbitraži dopušta"

"Odlukom Arbitraže spominje se iznos od oko 3.5 milijuna kuna plus kamate. Mi smo osporavali odluku Arbitraže, odnosno podnijeli smo tužbu tražeći da se poništi ta odluka. Mi ne bježimo niti ne kupujemo vrijeme, već samo koristimo ono što nam Zakon o arbitraži dopušta", priča Primorac, koji je podsjetio na slučaj kada je Hajduk odlukom Arbitražnog suda trebao isplatiti 150 tisuća dolara Neretvi za transfer Darija Srne, međutim "Bili" su u konačnici pobili odluku na Vrhovnom sudu.

"Sjetite se slučaja Neretva"

"Poanta priče je da Hajduk traži da se pričeka sa suspenzijom i disciplinskim postupkom sve dok Visoki trgovački sud pravomoćno ne odluči o našoj tužbi. Hajduk ne bježi od obaveza, ali ne znam ako se sjećate slučaja kada je Hajduk izgubio na arbitraži od Neretve, a zatim je Visoki sud u Zagrebu poništio tu odluku."

"Nije ovo usmjereno protiv HNS-a, jednostavno smatramo da sud treba donijeti pravomoćnu presudu. Radimo što mislimo da Hajduk mora učiniti i koristimo sve pravne propise", zaključio je Primorac. 

Pročitajte više