Hajduk traži novog Vršajevića: Sarajevo odbilo 100 tisuća eura za Husejinovića, Duljević sljedeća meta

Foto: Teamtalk

NAKON što je Avdija Vršajević odigrao polusezonu iznad očekivanja, Hajduk je krenuo u potragu za novim Vršajevićem po Bosni i Hercegovini.

Prva meta bio je Said Husejinović, 24-godišnji veznjak Sarajeva. Husejinović je 2008. godine iz tuzlanske Slobode za 900 tisuća eura otišao u Werder, ali se u Bundesligi nije naigrao. U tri sezone u Bremenu je skupio samo deset nastupa i odlazak iz Njemačke je bio neminovan.

Početkom prošle godine je za raskid ugovora s Werderom platio sto tisuća eura i zatim potpisao za Sarajevo. Ugovor s bordo klubom mu vrijedi do veljače sljedeće godine, ali ga u Sarajevu ne žele pustiti za "siću". Nakon nekoliko godina pauze, Sarajevo je ponovno u borbi za titulu i u klubu žele ostaviti Husejinovića kako bi se mogli boriti s gradskim rivalom Željezničarom.

Hajduk je Sarajevu ponudio 100 tisuća eura za nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, ali su na Koševu odbili tu ponudu. Ako Sarajevo uskoro ne pronađe kupca za njega, Husejinović bi bez odštete mogao napustiti klub.

Nakon što nije uspjela dovesti Husejinovića, splitska momčad okrenula se pet godina mlađem Harisu Duljeviću, nogometašu sarajevskog Olimpica. Duljević je idealna investicija za budućnost. Mlad, brz, jak i kreativan veznjak, oduševio je sve u Premijer ligi i jedan je od najzaslužnijih što je Olimpic nakon jesenskog dijela na trećem mjestu iza Željezničara i Sarajeva.

Duljević je već bio na meti Anderlechta i Borussije Dortmund, a trenutno je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Međutim, za njega bi Hajduk morao platiti mnogo više od 100 tisuća eura, a pitanje je imaju li na Poljudu taj novac.

Hajduk na pripreme u Tursku odlazi 18. siječnja. U klubu se nadaju se da će do tada znati s kojim igračkim kadrom kreću u novu polusezonu i lov na Hrvatski kup.  

Pročitajte više