Hajduk u Pulu došao po poraz i izblamirao se: Razbila ih Istra

Foto:Screenshot, NK Istra

ISTRA 1961 i Hajduk su na pulskom stadionu Aldo Drosina odigrali utakmicu trećeg kola HNL-a, a domaćin je slavio s visokih 4:1.
 
Prije  točno godinu dana, baš uoči ''ključne'' utakmice protiv Dnjipra, tadašnji trener Bijelih Igor Tudor poveo je na gostovanje u Osijek gotovo B momčad Hajduka, ostavivši u Splitu glavne vedete s ciljem da se odmore i što bolje pripreme za dvoboj protiv Ukrajinaca, koji je značio europsku jesen.
 
Burić se poslužio Tudorovim poučkom
 
Hajduk je tada izgubio od Osijeka, a kalkulacije se Tudoru nisu isplatile, jer su Ukrajinci ipak bili previsoka europska prepreka, što su na koncu dokazali igrajući i finale Europa lige.
 
Povijest se ponovila i na početku ove sezone. U četvrtak Bijeli igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Europa lige protiv norveškog Stromsgodseta, a u želji da mu momčad što spremnija dočeka  Skandinavce, Burić je kontra momčadi Igora Pamića izveo praktički rezervnu momčad.

Bez pola momčadi, Burić je u Pulu došao po poraz
 
Na ovo gostovanje, naime, nisu otputovali Ohandza, koji očito nije do kraja zaliječio ozljedu, ali ni Vlašić, Roguljić, Caktaš i Balić kao standardni prvotimci. Također, u Puli večeras nismo vidjeli ni Milevskog, no to ionako već odavno više nije vijest.
 
Ukratko, dojma smo da je Burić u Pulu svjesno došao izgubiti, a nabrijana Istra itekako je to znala naplatiti.
 
Premda je Hajduk na samom početku bolje stajao na terenu, katastrofalna pogreška cijele obrane Bijelih u devetoj minuti prelomila je susret.
 
Najprije je nepotrebnim kompliciranjem loptu izgubio Jefferson, ona je došla do Grkovića, koji je dobro pucao, ali Kalinić je to nesigurno odbio. Međutim, obrana Hajduka je bila tko zna u kojem svijetu i samo je promatrala najprije Nikolića kako iz odbijanca puca, a onda i Heistera. Tada više ni Kalinić nije mogao ništa.
 
Jedino Sušić zaslužio prolaznu ocjenu kod Hajduka, Marcel Heister odigrao simultanku
 
Hajduk je do kraja poluvremena nešto pokušavao, no više-manje sve se svelo na jalove pokušaje iz daljine. Vezni red Bijelih nije postojao, a jedini igrač splitske momčadi, koji je barem zbog truda zaslužio prolaznu ocjenu bio je povratnik u momčad Tino Sušić. Inače, bila je ovo Sušićeva jubilarna stota utakmica u Bijelom dresu.
 
U 40 minuti novi šok za igrače Damira Burića. Tomić je s desne strane poslao jednu oštru loptu u peterac Hajduka, tamo naravno nije bilo obrambenih igrača i strijelcu Repiću nije bilo teško zakucati pored nemoćnog Kalinića.
 
Tek što se krenulo s centra, poslovično na beku nesigurni Tudor ruši najboljeg igrača susreta Marcela Heistera , a sudac Fran Jović bez dvoumljenja pokazuje na bijelu točku. Tomić šalje Kalinića u jednu, a loptu u drugu stranu i na semaforu je nevjerojatnih 3:0 za Istru.
 
U tom trenutku i igrači Hajduka su shvatili da je meč odlučen i igra se pomalo razvodnila. Ipak, nakon jedne gužve Kiš vraća nadu Splićanima, no ona je bila kratka vijeka. Samo minutu poslije Heister zabija i svoj drugi pogodak i zaključuje prekrasnu pulsku večer.

Lani se ''poigravanje'' s momčadi Tudoru nije isplatilo, čekajmo četvrtak da vidimo hoće li se Buriću
 
Lani se Tudoru kalkulacije nisu isplatile, a u četvrtak ćemo vidjeti hoće li od njih profitirati Burić.
 
Istra 1961 je sada druga na ljestvici sa šest bodova, jednim manje od vodećeg Splita, a jednim više od trećeg Dinama, dok je Hajduk s dva boda osmi. Isti broj bodova imaju sedmi Zagreb i deveti Inter, a bod manje ima posljednji Slaven Belupo koji ima i utakmicu manje.
 
 

Standings provided by

 

Pročitajte više