Hajdukov krvnik tajno Trapattonijevo oružje za Hrvatsku



JON WALTERS napadač je koji ne zabija puno, ali to su u pravilu važni golovi: Postigao je jedini u pobjedi Stokea nad Bilima u prvoj utakmici pretkola Europa Lige, a za Irsku je zabio prvi i jedini gol u dodatnim kvalifikacijama za Euro protiv Estonije.

> Irci trenirali pred 10 tisuća navijača, Given nije vježbao, Keane se za Hrvatsku povlači u vezu!

> O´Shea: Izostanak Olića je veliki plus za nas

> Može li Hrvatska probiti nepobjedivi bedem: Irska je bez poraza 14 utakmica, u kojima je primila tri gola!

Protiv Hrvatske će od početka igrati Robbie Keane i Kevin Doyle, ali Walters, koji je po ocu Englez i rođen je u Engleskoj, ali za Zelene igra zahvaljujući majci Irkinji, nema nikakvih problema s tim da protiv Hrvatske uđe s klupe:

"Mislim da je često lakše ući i zabiti kao rezerva i zato napadačima takva uloga pada lakše nego ostalima. Bez obzira imaš li na raspolaganju poluvrijeme ili manje, u pravilu je utakmica tada otvorenija i sa više šansi za gol. Naravno da želim igrati ispočetka, ali kao zamjena imaš više šansi da se tvoj učinak istaknutije vidi.

Uvjeren sam da ću dobiti priliku već protiv Hrvatske, jer ako budemo lovili rezultat trebat ćemo nekoga da zabije, a ako ga trebamo braniti, mogu ući i čuvati loptu." Walters to doista može, jer 1.83 visoki napadač je prilično jak, a osim pred golom, igra i kao krilni napadač. Međutim, ono što ga čini savršenim za rolu koju Trapattoni traži protiv svojih napadača - vraćanje i pomaganje vezi, je što upravo to često igra za Stoke.

Ove sezone je za Stoke zabio 11 golova, dok je sezonu ranije bio najbolji strijelac s 12 pogodaka. U reprezentaciji se, osim golom u ključnoj utakmici protiv Estonije, istaknuo i nakon ulazaka s klupe protiv BiH i Mađarske, iako nije postigao gol.

Zato se naigrao za Stoke; s 54 klupske utakmice ove sezone rekorder je među Ircima na Euru, ali nećete ga čuti kako kuka zbog premorenosti:

"Otkad smo došli u Poljsku, adrenalin nas još jače trese nego do sada. Svi smo svježi, čak i nakon mučenja po blatu i kiši u Mađarskoj i jedva čekamo da prvenstvo počne.

"Uostalom, mislite da bi tako iskusan menadžer poput Trapattonija riskirao da mu igrači budu umorni za ovako važno natjecanje. Osjećam se sjajno, a i ostali. Posljednja dva treninga smo uspjeli da se nitko ne ozlijedi i sada čekamo Hrvatsku."

Pročitajte više