Hajdukova dica napokon dobila priliku

PRED gotovo nevjerojatnih 25 tisuća gledatelja na Poljudu Hajduk je 2:0 svladao latvijski Skonto i tako napravio veliki korak prema trećem pretkolu Europa lige, gdje ga u sutrašnjem ždrijebu očekuju Heerenveen, milanski Inter, bečki Rapid te pobjednici dvoboja Dacia/Elfsborg i Metalurg/Viktoria Plzen.

Jozinović najslabija obrambena karika, čeka se Stojanović

Trener Hajduka suprotstavio se Latvijcima u vrlo opreznoj 4-2-3-1 formaciji, iako realno nije bilo nikakve potrebe za drugim defenzivnim veznjakom. Priliku je tako umjesto najavljenog Maglice dobio Tino Sušić, čiji navodni fini opisni epiteti nisu dobili nikakvu potvrdu na terenu, no idemo redom. Novopridošli Vršajević na desnoj strani odigrao je relativno solidnu partiju, borbenost je ono što ga ponajprije krasi, a tek onda centaršut i pravovremenost. Maloča i Jonjić kao stoperski par još trebaju puno utakmica u nogama, dok je Jozinović vjerojatno najslabija karika obrambenog lanca. No, jednom kada prinova iz Nacionala Danijel Stojanović uhvati formu, ovaj bi ionako trebao figurirati kao zamjena.

Caktaš kao nekada Anas Sharbini

Dvojac u sredini Franko Andrijašević i Josip Radošević svakako su budućnost Hajduka. Radošević je pravi defenzivac, sjajnih trkačkih kapaciteta i iznimnog voljnog momenta, dok je sin Stipe Andrijaševića paker dugog koraka s razornim udarcem. U svakom slučaju zanimljiva kombinacija. Kao što smo već rekli, Sušić se na desnoj strani nije iskazao, ali je zato Caktaš na lijevoj potvrdio prognoze kako će biti novi Anas Sharbini, naravno u pozitivnom smislu. Caktaš je bio najbolji i najopasniji Hajdukovac veliki dio utakmice i bit će vrlo interesantno promatrati njegov razvoj.

Trebotić najveća enigma Bijelih

Dinko Trebotić? Veliki upitnik ove momčadi. Najavljivalo ga se kao nasljednika Ibričića da bi potom nestao i kalio se na posudbama. Krstičević mu je opet dao priliku i sada je sve na mladom veznjaku. Skontu je zabio gol, međutim za poziciju playmakera na koju ga guraju, previše bježi od lopte. Da srčani i svestrani Mijo Caktaš nije uskočio, preuzeo njegovu ulogu i oslobodio ga velikog dijela tereta, Dinko bi zasigurno bio jedan od najlošijih pojedinaca utakmice. I na kraju Vukušić, trajna vrijednost, predvodnik novog Hajduka, koji je majstorskom reakcijom kod prvog gola dokazao zašto nosi kapetansku traku.

Nikad mlađi Hajduk, prosjek godina prve momčadi 21,6

Iako pobjeda protiv latvijskih nogometnih diletanata nema gotovo nikakvu rezultatsku težinu, u trenucima kada je Hajduk na vratima bankrota, a Uprava u žestokom sukobu s većinskim vlasnikom, dobra partija mladih snaga splitske momčadi dašak je optimizma sumornoj poljudskoj budućnosti. I najstariji kroničari Hajduka teško će se sjetiti kada je mlađa i neiskusnija momčad otvorila novu sezonu, a brojke govore kako je prva Krstičevićeva jedanaestorka u prosjeku imala nevjerojatnih 21,6 godina. Samo tri igrača bila su starija od 23 godine, a najmlađem Radoševiću tek je 18. Upravo sjajno!

> Vukušić svima poručio: Hajduk je najbolji kad za njega igraju njegova dica

> Nije sve crno: Nikad mlađi Hajduk vraća nogomet u Split! Vukušić i Trebotić riješili Skonto!

> 25 tisuća ljudi podržalo novi Hajduk, Torcida protiv gradonačelnika: "Kerume, Turčine, napuši se kur...

> Pripiti Kerum kasnio na utakmicu i sa sobom poveo deset tjelohranitelja

> Krstičević presretan: Hvala navijačima, nisam očekivao ovakvu podršku

Pročitajte više