Hajdukova treća sreća na pripemama, Bijeli pogocima mladih nada svladali Sturm

Foto: Hajduk.hr
 
NOGOMETAŠI Hajduka u svom su trećem prijateljskom ogledu na turskom dijelu priprema došli i do prve pobjede. Nakon poraza od njemačkog drugoligaša Sandhausena 3:1 i korejskog prvoligaša Gyeongnama 3:2, bolji i uspješniji Bijeli su bili protiv člana austrijske Bundeslige.
 
Sturm je bio protivnik splitskog kluba u ponedjeljak, a Igor Tudor od prve je minute na teren poslao postavu s velikim brojem prvotimaca iz jesenske polusezone, tek su u vrhu napada priliku dobili mlađi članovi Hajdukove svlačionice.
 
Ponovno je susret bio praćen kišom, no teren je bio u dobrom stanju. Bijeli su u tvrdom susretu do prednosti došli u 22. minuti, nakon kornera kojeg je izveo Bradarić. Maloča je prebacio ubačenu loptu do Milovića, on je spustio za Bashu, a mladi ofenzivac zabio za 1:0.
 
Hajduk je imao posjed lopte, igralo se uglavnom na polovici protivnika, ali ni Sturm nije bio bezopasan, mada na kraju u 45 minuta nije imao udarac u okvir gola. U 34. minuti Tudorova ekipa udvostručila je vodstvo. Lijepu dubinsku loptu odigrao je Andrijašević, a akciju je zaključio mladi Tomičić iz situacije u kojoj nije bilo teško zabiti.
 
U drugom dijelu imali su Bijeli još nekoliko dobrih prigoda, ali nisu uspjeli zabiti ni Sušić, ni Prskalo, ni Kouassi u tri navrata, s tim da je u 90. minuti igrač iz Obale Bjelokosti pogodio stativu. Ostalo je na kraju 2:0, Hajduk je zaključio i treći pripremni ogled, na rasporedu su još dva do kraja boravka u Antalyji, oba 31. siječnja. Protivnici će biti Dinamo Tbilisi i Universitatea Cluj.
 
 
Hajduk: Kalinić, Vršajević, Maloča (c), Milović, Jozinović, Bradarić, Sušić (Kušeta 74'), Andrijašević, Bašić (Kouassi 63'), Basha (Prskalo 46'), Tomičić (Iluridze 63')
 
Prijateljska utakmica:
Hajduk - Sturm 2:0 (Basha 22', Tomičić 34')
 

Pročitajte više