Hajdukovi prvi ovoljetni transfer: Sandro Gotal prodan u St. Gallen

Foto: Screenshot/fcsg.ch

SANDRO GOTAL više nije igrač splitskog Hajduka, 23-godišnji napadač potpisao je ugovor za švicarskog prvoligaša St. Gallen.
 
Gotal je na početku priprema za novu sezonu udaljen iz momčad, u sklopu čistke kojom se novi trener Damir Burić odlučio zahvaliti igračima koji se ne uklapaju u njegovu viziju Bijelih.
 
Bivši član Hajduka za St. Gallen je potpisao ugovor do 2017. godine, nakon što je prošle sezone zabio 12 pogodaka za splitski klub u svim natjecanjima. Sedmi mu je to klub u karijeri nakon Bregenza, First Vienne, Wolfsbergera, Austrije Klagenfurt, Horna i Hajduka.
 
Hajduku odšteta, spominje se 300 tisuća eura
 
S Poljuda su nam potvrdili da će Hajduk dobiti odštetu u ovom poslu, ali nema još potvrde o visini iznosa. Spominje se 300 tisuća eura, što je i Transfermarkt naveo kao vrijednost ovog transfera.
 
"Sandro je tip napadača kakvog smo tražili, odgovara nam njegov stil igre, a uz to je mlad i gladan uspjeha. On također dobro poznaje nogomet u ovoj regiji tako da će mu biti lako prilagoditi se", rekao je sportski direktor St. Gallena Christian Stübi za službene stranice kluba.
 
Oglasio se i Gotal: "Od mladosti znam za St. Gallen, veselim se atmosferi i navijačima ovdje. Ovo je veliki izazov u mojoj karijeri, želim svojim dobrim nastupima pomoći klubu u ostvarivanju uspjeha."
 
St. Gallen je prošle sezone završio kao šestoplasirani među deset klubova švicarske prve lige, pet bodova iza četvrte pozicije koja nudi nastup u Europi.

Pročitajte više