Halilović briljantno asistirao Suarezu za prvi gol u dresu Barcelone!

Foto: FC Barcelona

LUIS SUAREZ zabio je prvi gol nakon što je tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu kažnjen sa četiri mjeseca suspenzije iz nogometa jer je ugrizao talijanskog reprezentativca Chiellinija.

>>> Index s Halilovićem na Camp Nou: "Messi je nevjerojatan, a Rakitić me oduševio"

FIFA nije imala milosti prema Urugvajcu koji je poznat po sličnim napadima na protivnike, no Barcelonu to nije spriječilo da Liverpoolu za Suareza plati 80 milijuna eura iako još ne smije igrati u službenim utakmicama.

Suarez je nedavno priključen Barceloni B, drugoj momčadi kluba, koji se natječe u španjolskoj drugoj ligi, a danas je za nju nastupio u prijateljskom susretu s Indonezijom U19, uz bok hrvatskom reprezentativcu Alenu Haliloviću, i odmah zabio gol, točnije dva, u pobjedi Katalonaca 6:0.

Za prvi otkako je suspendiran i prvi za Barcelonu, asistirao mu je briljantnim potezom upravo Halilović, koji je dvaput na utakmici pogodio okvir gola, pa na svoj prvijenac još čeka. No, odigrao je sjajnu utakmicu i zaradio nove pohvale španjolskih medija.


 
Makedonac David Babunski je doveo Katalonce u vodstvo, Suarez je povisio, a Vermaelen, koji se oporavlja od ozljede, donio 3:0.

Bicho je u 66. zabio za 4:0, a u 68. minuti je Suarez sa 20-ak metara sjajno pogodio pod gredu za peti gol Barce. Maxi Rolon je iz penala u 78. zabio za konačnih 6:0.

"Zadovoljan sam utakmicom i postignutim golovima. Dobro smo igrali," kazao je Suarez kojem su to bili prvi golovi u dresu 'Blau Grane' nakon što je ovoga ljeta stigao iz Liverpoola.

Urugvajac je pod suspenzijom do 24. listopada, dan prije derbija protiv Real Madrida.

Pročitajte više