Halilović među pet hrvatskih igrača koje morate gledati u Brazilu

Foto: Guliver Image/Getty Images

"HRVATSKA ima jednog od najboljih tehničara među nogometašima sredine terena, te jednog od najboljih napadača svijeta", piše Associated Press misleći na Luku Modrića i Marija Mandžukića u tekstu "Pet hrvatskih nogometaša koje morate gledati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu".

1. Luka Modrić je okosnica hrvatske reprezentacije, a postao je nezamjenjiv i u veznom redu Real Madrida. Bivši igrač Dinama i Tottenhama može igrati i ofenzivnog veznog ili krilnog igrača, zahvaljujući tehničkom znanju, a na Europskom prvenstvu 2008. godine je izabran u najbolju momčad natjecanja. Tek drugi Hrvat koji je to uspio.

2. Mario Mandžukić je glavna napadačka snaga momčadi. Igra za Bayern i poznat je po stvaranju prostora, te kretanju bez lopte. Često obavlja i obrambene zadatke, što ga čini jako svestranim nogometašem. Na posljednjem Euru predvodio je s još nekoliko igrača listu strijelaca s tri postignuta gola, a postao je i prvi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka, prošle sezone za Bayern. Nijemci ga žele zadržati unatoč izvještajima da ga traži nekoliko vrhunskih engleskih, talijanskih i španjolskih klubova.

3. Darijo Srna je kapetan i glavni pokretač momčadi, poznat po svojim centaršutevima i slobodnim udarcima. Nastupa za ukrajinski Šahtar, a može igrati kao desni bočni i desni vezni. Srna je i igrač s najviše nastupa za hrvatsku reprezentaciju u povijesti, a zbog odanosti Šahtaru odbio je ponude Chelseaja i Bayerna.

4. Ivan Rakitić, kapetan i veznjak Seville, redovito stvara šanse za svoje napadače. Odličan je tehničar, svestran i kreativan nogometaš koji često pomaže obrani. Hrvatska očekuje da stvara prilike Mandžukiću.

5. Alen Halilović će tek u lipnju napuniti 18 godina i pridružiti se Barceloni. Najmlađi je strijelac u povijesti hrvatske lige i najmlađi debitant za reprezentaciju. Igra za Dinamo i smatraju ga jednim od najvećih talenata u europskom nogometu.

Pročitajte više