Halilović nakon debija u "Messijevom dresu": Bit će vremena i za golove

Foto: Instagram/Alen Halilović

ALEN HALILOVIĆ upisao je svoj prvi službeni nastup u dresu Barcelone, nakon što je posljednjih pola godine prolazio fazu prilagodbe u B momčadi koja igra drugu ligu.

> Alen Halilović pogodio stativu u debiju za Barcelonu!

18-godišnji hrvatski reprezentativac, u pobjedi protiv Elchea 4:0 u uzvratu Kupa kralja, ušao je u igru u 62. minuti i oduševio s nekoliko sjajnih poteza i udarcem u 69. minuti koji je odsjeo na stativi i izmamio uzdahe gledatelja na tribinama i pred tv ekranima.  U sudačkoj nadoknadi bio je ključan kotačić u akciji koja je dovela do posljednjeg pogotka.

 "Jako sam sretan zbog debija. Hvala svima", napisao je Alen na Instagramu uz fotografiju na kojoj u slavljeničkom raspoloženju pozira s Rakitićem, Piqueom i ter Stagenom.

"Poseban je ovo dan za mene. Jako sam sretan. Želim zahvaliti obitelji koja je uvijek uz mene. Hvala i Barci, sretan sam ovdje. Znam da moram još puno raditi, zato sam tu", rekao je Halilović.

"Znam da moram naporno raditi. Nastavit ću se i dalje pripremati s Barcom B. Vjerujem u svoju budućnost u Barceloni, ali moram nastaviti raditi i koristiti prilike. Još sam dosta mlad i imam vremena", rekao je Alen i dodao kako u Rakitiću ima veliku podršku.

Centimetri su ga dijelili od pogotka već nakon pet minuta u dresu Barcelone. Kakav bi to debi bio...

"Bit će vremena i za golove", dodao je Halilović. 

Slučajno ili ne, igrač kojeg u Europi znaju kao "hrvatskog Messija", debitirao je u dresu s brojem 30, istom u kojem je svoj debi upisao pravi Messi u listopadu 2004. godine sa 17 godina i 114 dana. Halilović će za pet mjeseci napuniti 19 godina, a dobio u prvom nastupu dobio je veću minutažu nego Messi 10 godina ranije. Protiv Elchea je igrao pola sata, a Argentinac u debiju protiv Espanyola samo 8 minuta. U svojoj prvoj sezoni u A momčadi katalonskog diva Messi je upisao sammo 82 minute u 7 utakmica i zabio jedan gol. Alen je za sada na jako dobrom putu.

Pročitajte više