Hamilton slomio prst: Cibona u posljednjoj četvrtini srušila Široki Brijeg



CIBONA je u 6. kolu ABA lige pobijedila Široki Brijeg 69:63. Cibosima je ovo treća pobjeda u regionalnom natjecanju, međutim do te pobjede došli su uz puno muke. Cibona je susret otvorila slabo. U prvoj četvrtini gosti su bili daleko kvalitetniji i razigraniji, a "vukovi" su u tom periodu ostali bez Justina Hamiltona koji je slomio prst. Druga četvrtina nije donijela bitnije promjene, pa je Široki Brijeg otišao na odmor s četiri koša prednosti (37-41).

Igrači Veljka Mršića izgubili su i treću četvrtinu 48:55, ali Cibona se pred kraj utakmice pribrala i dvije minute prije kraja povela 61:60. Široki Brijeg bio je u potpunosti slomljen, a Cibosi su rutinirano priveli susret kraju.

Najbolji kod Cibone bio je Rozić sa 12 koševa te Jagodić-Kuridža i Strawberry sa 11 koševa. Kod Širokog istaknuo se Šakić sa 10 poena.

Mršić: Zadovoljan sam, imali smo nesreće s ozljedama

Nakon utakmice trener Cibosa bio je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Zadovoljan sam s igrom koju su igrači pokazali. Pogotovo s obranom u drugom poluvremenu. Imali smo nesreće s ozljedama - prvo Zubčić, sada Hamilton s prijelomom prsta. Dobili smo ekipu koja već dugo igra zajedno i koja je veoma dobra. S vremenom će to još bolje izgledati nego prethodnih utakmica. Sada ćemo morati igrati sa nižim postavama, bit će nam puno teže kada budemo igrali sa momčadima koje su fizički jake. Ovu utakmicu nam je išlo na ruku jer su problema s greškama imali Planinić i Šakić. Arapović će sigurno dobiti koju minutu već na sljedećem gostovanju", rekao je Mršić, a prenosi službena Facebook stranica Cibone

Rozić: Zasluženo smo pobijedili

Riječ je dobio i najbolji Cibos na utakmici.

"Sretan sam što smo pobijedili. Ovo nam je druga pobjeda zaredom. Imamo velikih problema s ozljedama i dobro je što smo to nadoknadili. Činjenica je da smo loše počeli, ali drugo poluvrijeme je izgledalo puno bolje, puno čvršće i na kraju smo zasluženo pobijedili. Stvorio se presing sa svih strana nakon što smo na početku kiksali. Mi možemo puno bolje nego to sada pokazujemo. Mislim da će se ekipa s vremenom dizati i pritisak je veliki", poručio je za kraj Rozić.

Pročitajte više