Harry zove upomoć: "Da je Kranjčar igrao iza Drogbe, bio bi Iniesta. Ali nije"

Foto: AFP

U JEDNOM trenutku svoje karijere Niko Kranjčar našao se "nigdje". U poziciji da bori za minutažu u klubu i reprezentaciji. Došlo je prebrzo, a on će to objasniti spletom okolnosti. Tako je zapravo i bilo; kada se u Engleskoj pred njim otvarao dobar put, presjekle bi ozljede. Posebno ona protiv Slovenije u Mariboru. Istok je preko noći postao realnost, Niko je želio igrati, a isto želi i danas. U  Kijevu je startao u jednom jedinoj utakmici, nije ni udarni član momčadi Igora Štimca. Mala je razlika u tome što su za njega u Kijevu platili sedam milijuna eura. I  još ga dobro plaćaju. No, sezona Dinama je loša, a trener Blohkin nepredvidiv. Sve to može utjecati na Igora Surkisa, koji je Niku silnoi želio dovesti, a sada mora donijeti odluku - hoće li ga pustiti? U Dinamo Kijev stigle su dvije službene ponude, jedna od njih iz Engleske. Potvrdio nam je to Emil Žgur i odmah naglasio:

"Naravno da znamo za ponude, ali ovo je stvar kluba, odnosno klubova. Gospodin Surkis je vrlo korektan i ljubazan, imamo odličan i odnos. Ako smatra da ima potrebe da nas obavijesti o nečemu, zvat će. Niko samo želi igrati. Naravno, ipak ne pod bilo kojim uvjetima, no definitivno mora sačuvati formu. U pitanju su respektabilni klubovi, ali i Dinamo je respektabilan. Vjerujte, mi nemamo potrebu Surkisa ništa pitati. Niko zna koji je njegov posao".

Uvijek dobar iza Olića

Stvari poprimaju drugi zvuk kada se zna da Niku na Otok želi vratiti Harry Redknapp. Bio mu je otac i "krvnik". Doveo ga je u Portsmouth i Tottenham, a onda ga se, uz pomoć Balea, "riješio". Sada ga zove da mu pomogne spasiti QPR koji se davi na posljednjem mjestu ljestvice, sa svega dvije pobjede ove sezone.

"Harry je imao svoju viziju, i on je odgovarao za rezultat. Na kraju, to nije zadovoljilo Levyja. Niko je imao svoju veliku šansu, ali zbog ozljede je one propala. To je tako. Da je igrao iza Drogbe bio bi Iniesta. Ali znate, nije. Kao što nije uvijek igrao iza Olića. S njim je uvijek dobro igrao"

Pročitajte više