Hat-trick Kramarića za povijest: Rijeka ostvarila prvu pobjedu u Europa ligi!

Foto: Feyenoord

RIJEKA je upisala prvu pobjedu u Europa ligi! Momčad Matjaža Keka na krilima fantastičnog Andreja Kramarića srušila je Feyenoord s 3:1. Prvo ime dvoboja bio je Kramarić koji je postigao hat-trick.

Tijek utakmice: Rijeka - Feyenoord 3:1

Nizozemci shvatili zašto je Kantrida neosvojiva tvrđava

Nizozemci su u najavi utakmice poručili kako na Kantridu stižu po tri boda, kao da je riječ o šetnji parkom. Možda nisu čuli da je Kantrida jedno od najtežih gostovanja na kojem je i velika Sevilla, aktualni prvak Europa lige, došao do boda u posljednjim minutama utakmice.

Ipak, "bezobrazni" Nizozemci nisu previše kalkulirali te su od prve minute žestoko udarili po Rijeci, koja je tek oko sredine prvog dijela uspostavila ravnotežu na terenu, odnosno tek kada se Feyenoord ispuhao. A ispuhao se nakon promašene stopostotne prilike, doduše spravnije bi bilo napisati da je Mitrović sjajnom reakcijom u obrani s gol crte spasio Rijeku od primanja pogotka.

Nakon te 15. minute Rijeka se uozbiljila i dobrih je 20 minuta gnjavila vratara Vermeera i gostujuću obranu. Posebno valja istaknuti detalj iz 40. minute kada je Kramarić ostao sam u petercu, ali kako je bio okrenut leđima prema golu onda je pokušao prevariti Vermeera petom, ali vrata Feyenoorda u pravi je trenutak blokirao njegov udarac.

Kek ustrojio Kramu, ovaj zabio tri pogodak

Matjaž Kek vjerojatno je očitao bukvicu Kramariću zbog tog promašaja pa je najbolji napadač Rijeke ubacio u višu brzinu u drugom poluvremenu.

Ruku na srce, Feyenoord je bio taj koji je imao dvije, tri sjajne prilike u uvodu drugog dijela, ali Nizozemci su se ponovno ispuhali što je Rijeka ovaj put znala kazniti. Mreže su mirovale sve do 63. minute, a onda se otvorilo. Novi potencijalni hrvatski reprezentativac Marin Leovac nakon duplog dodavanja iz kojeg je ispala cijela obrana Feyenoorda proigrao je Kramarića, a napadač Rijeke takve šanse jednostavno ne promašuje.

Gosti su se dvije minute kasnije vratili preko Toornstra koji je iz slobodnog udarca s 20 metara prevario Vargića, ali radost gostujućih navijača trajala je svega nekoliko minuta. Netko od igrača Rijeke ispucao je loptu prema naprijed, a ona se odbila točno ispred Kramarića koji je iz prve s 20 metara lobao nemoćnog protivničkog vratara. Tu nije bio kraj. Kramarić je u 71. minuti poentirao iz penala koji je sam izborio, a to mu je bio 19 gol u 19 odigranih utakmica!

Rijeka sanja plasman u drugi krug Europa lige

Gosti su do kraja utakmice imali nekoliko dobrih prilika, ali nisu se uspjeli oporaviti od trostrukog uboda trenutačno najboljeg hrvatskog napadača.

Sevilla je vodeća momčad u skupini G s pet bodova, dok drugo mjesto drže St. Liege i Rijeka koji imaju po 4 boda. Posljednji je Feyenoord s tri osvojena boda u tri utakmice.

 

Standings provided by

Kramarić 1:0

Toornstra 1:1

Kramarić 2:1

Kramarić 3:1

Pročitajte više