Henman vjeruje Andyju: "U Hrvatskoj će biti teže nego na Wimbledonu 2007."

Foto: Screenshot

VIJEST o okršaju Hrvatske i Velike Britanije u Davis Cupu pobudila je sjećanja Timu Henmanu koji je igrao u posljednjem meču dvije reprezentacije 2007. godine.

Henman je 2007. protiv Hrvatske odigrao svoj posljednji Davis Cup meč, u paru s Andyjem Murrayjem u Wimbledonu donio je Britaniji 3:0 i povratak u Svjetsku skupinu. Novoj generaciji daje male šanse za pobjedu protiv Hrvatske, osim ako ne nastupi i trenutno drugi igrač svijeta.

"Sve ovisi o Murrayju i o tome hoće li igrati. Čini se kako je bliže igranju, pa mi se sviđaju njihove šanse. Sposoban je pobijediti bilo koga, a imamo i dobre parove", rekao je Henman, koji je upisivao poraze od Marija Ančića, Marina Čilića, a najbolniji je bio onaj od Gorana Ivaniševića u polufinalu Wimbledona 2001. godine. Po vlastitom priznanju Britanca je taj poraz bacio u depresiju.

"Ovo je repriza mog posljednjeg meča za Britaniju. Protiv Hrvatske smo 2007. igrali u Wimbledonu na travi, a u Hrvatskoj nas čeka druga podloga, vjerojatno zemljana, i bit će teže. S Andyjem imamo veće šanse, bit će zanimljivo", dodao je Henman.

Murray je izborniku Leonu Smithu poručio da na njega može računati, no do rujna još ima vremena, a Davis Cupu prethodi US open gdje Škot brani naslov. "Murray bi nam donio zamah, ali važno je da ostali naši igrači iskoriste nadolazeće mjesece da poprave renking", rekao je Smith.

Pročitajte više