Henry objasnio Englezima: Za uspjeh vam ne trebaju imena, nego momčad!

Foto: Guliver Images/Getty Images

PRIJE početka Svjetskog prvenstva u Brazilu na internetskim se bespućima pojavio vic koji ide ovako:

"Roy Hodgson i engleska reprezentacija posjetili sirotište u Brazilu, na što je 6-godišnji Jose rekao: 

- Srce me boli kad ih vidim ovakve bez nade". 

Tri snuždena lava

Internet, okrutan kakav jest, polako se priprema za festival pljuvanja po reprezentativcima Engleske, koji po prvi put nakon 56 godina nisu prošli skupinu. Englezi ovakav debakl nisu doživjeli od Svjetskog prvenstva u Švedskoj davne 1958. godine. Zanimljivo, osam godina nakon toga osvojili su svoj prvi i zasad jedini naslov svjetskih prvaka.

Za razliku od internetskih trolova i hrabrih komentatora na društvenim mrežama, engleski mediji potajno se nadaju da je ovaj ružan kraj u Brazilu u stvari samo početak jedne nove, ljepše priče. Generaciju koja bi nakon niza neuspjeha trebala donijeti malo veselja engleskim navijačima predvode mladići Raheem Sterling (19 godina), Danny Welbeck (23 godine), Daniel Sturridge (24 godine), Jack Wilshere (22 godine), Alex Oxlade-Chamberlain (20 godina), Luke Shaw (18 godina). Upravo su oni razlog zašto engleski mediji nisu otrovnog pera prema Royju Hodgsonu, za kojeg Engleski nogometni savez vjeruje da može nešto učiniti na Euru 2016. godine.

Zbogom, Steve!


Utakmica protiv Kostarike bit će jedna od onih koju će Englezi dugo pamtiti. Navijačima i nije toliko bitan rezultat koliko im je važno da na travnjak protiv najvećeg iznenađenja ovog SP-a istrči Obećana generacija, a s njima i posljednji put u engleskom dresu legendarni kapetan Steven Gerrard.

Njegov odlazak iz reprezentacije je praktički gotova stvar, a za njim će sasvim sigurno i Frank Lampard, što znači da će nekim novim engleskim klincima od iskusnijih igrača ostati samo Wayne Rooney.

Ono kad Francuz mora objašnjavati Englezima da nauče nešto od Kostarike

Engleski komentatori već su se uzvrpoljili te su počeli s nagađanjima tko bi mogao postati nova zvijezda koja će osvijetliti tmurno nebo engleskog nogometa, ali legendarni Francuz Thierry Henry objasnio je Englezima kako im za veliki uspjeh ne trebaju face za kojima će engleske srednjoškolke uzdisati svaki put kad ih vide u javnosti, nego im treba ekipa, momčad.

"Siguran sam da vi ne znate ime niti jednog igrača Kostarike", rekao je Henry u studiju BBC-a. Nakon neugodne tišine, Henry je nastavio s objašnjenjem:

"Ono što vam želim reći, dobru momčad možeš složiti i bez razvikanih imena. Kostarika nam je upravo to pokazala. Italija, Engleska i Urugvaj su ekipe u kojima igraju svjetske klase, ali Kostarika nam je pokazala da možeš pobijediti ako si u potpunosti predan zadatku, organiziran", rekao je Henry. 

I da zaključimo u istom tonu s početka teksta. Ima jedan pozitivan citat koji kruži Twitterom: "Englezi, glavu gore! Još samo 721 dan do početka Eura 2016".

Pročitajte više