Hezonja raskinuo ugovor s Barcelonom, Orlando ga željno iščekuje

Foto: Hina; Montaža: Mihaela Kristić/Index

MARIO HEZONJA nije više igrač Barcelone, i službeno je raskinuo ugovor s katalonskim klubom i spreman je za početak NBA avanture.
 
Predstavnici igrača sve su dogovorili s Barcom, a Hezonja bi u utorak trebao otputovati na Floridu, gdje će s Orlandom staviti sve na papir nakon što ga je taj klub prošlog tjedan kao petog izabrao na NBA draftu.
 
Barceloni manji novčani iznos, ali i prava na Hezonju ako se vrati u Europu
 
Španjolski mediji pišu kako su predstavnici Hezonje smanjili odštetu koju će dobiti Barcelona u ovoj situaciji, umjesto dva milijuna eura Katalonci će dobiti 1,6 milijuna eura, ali i pravo na Hezonju ukoliko se on ikad odluči vratiti u europsku košarku.
 
Također, kako hrvatski reprezentativac žuri prema SAD-u, ne očekuje se konferencija za novinare na kojoj bi se on oprostio od sad već bivšeg kluba. 
 
No, Hezonja se uz prigodnu animiranu sliku sebe oglasio putem Instagrama, poslao je poruku: "Vrlo sam uzbuđen zbog svega što me čeka s Orlandom." 
 
Također, na Facebooku je podijelio svoju fotografiju na oproštaju od Barcelone, na kojoj mu društvo pravi Alen Halilović.
 

 

U redovima Orlando Magica, pak, jedva čekaju da im se pridruži hrvatski reprezentativac. Na službenom Twitter profilu kluba piše: "Spremni smo prirediti dobrodošlicu Hezonji."

Također, generalni menadžer Magica Rob Hennigan poručio je: "Postignut je sporazum oko raskida ugovora između Barcelone i Hezonje, veselimo se skorom dolasku Marija u Orlando."

 

> Poput LeBrona i Jordana: Hezonja odabrao dres s brojem 23

> Žan Tabak za Index: Orlando je idealan kub za Hezonju

> Perasović: Od Hezonje se mogu očekivati velike stvari

> Dubrovački "Super Mario": Evo zašto je Orlando izabrao Hezonju

> "Operacija Hezonja": Orlando ga je pratio godinama, ali prvi razgovor s njim imali su prije tri tjedna

> Hezonja održao presicu telefonom iz Barcelone: "Sretan sam, samopouzdanje me gura naprijed"

> Povijesni draft za hrvatsku košarku: Hezonja peti pick, igrat će za Orlando!

Pročitajte više