Hirscher pobjednik noćnog slaloma u Italiji: Kostelić 10., japanska senzacija na postolju

Foto: AFP

TREĆI slalom sezone Svjetskog skijaškog kupa u Madonni de Campiglio pripao je Marcelu Hirscheru! Felix Neureuther završio je na drugom mjestu, a pravu senzaciju priredio je Japanac Naoki Yuasa kojem je pripalo treće mjesto. Ivica Kostelić završio je deseti.

Domaći predstavnici Razzoli i Deville imali su fantastičan rezultat iz prve vožnje, ali su u drugoj pali i prepustili postolje japanskoj senzaciji.

Ivica Kostelić u drugu je vožnju ušao sa 1,81 sekundu zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom, stigao je drugi iza Yuase, ali su Moelgg, Vogel, Herbst i Ligety prestigli najboljeg hrvatskog skijaša koji je završio na solidnom desetom mjestu sa +3,20 sekunde zaostatka.

Oprezna prva vožnja

Ivica Kostelić u prvoj je vožnji nastupio je sa startnim brojem šest na stazi koju je slagao njegov otac Ante. Najbolji hrvatski skijaš oprezno je odvozio prvu vožnju i stigao za 53:88 sekundi. Za vodećim Hirscherom nakon prve vožnje zaostao je 1,81 sekundu.

Zbog loših uvjeta na stazi utrka je poslije osmog skijaša prekinuta na deset minuta. Ted Ligety, Giuliano Razzoli, Benjamin Reich i Mitja Lovrenčić pretekli su Kostelića koji je kasnije skliznuo na 19. mjesto.

Pročitajte više